KASPER HJULMAND

Danski izbornik nakon ispadanja s Eura: “Želimo biti poput Hrvatske!”

Danski izbornik Kasper Hjulmand (52), koji protekle četiri godine vodi reprezentaciju, dao je izjavu nakon jučerašnjeg poraza od Njemačke i ispadanja s Eura.

-Posljednjih godina pokazali smo da smo blizu velikih momčadi, ali samo jedna stvar nedostaje: moramo stvarati i iskoristiti više prilika. Naša je ambicija stajati uz velike momčadi – surađujemo s timovima kako bismo stvorili bolje igrače i ponekad dolazim do polufinala,  ponekad ne. Želimo biti poput Hrvatske, koja je imala nekoliko sjajnih godina, rekao je Hjulmand.

-Rezultat su odlučile dvije odluke VAR-a. Imam fotografiju, radi se o jednom centimetru. Nema smisla, ovako ne bismo trebali koristiti VAR, to je jedan centimetar i nakon nekoliko minuta uslijedio je kazneni udarac. Umoran sam od smiješnih rukometnih pravila. Ne možemo zahtijevati od braniča da trče i tako drže ruke, rekao je Hjulmand i stisnuo ruke uz bokove kako bi demonstrirao na što misli.

-Joachim je trčao normalno. Skočio je i bio pogođen s jednog metra. Rijetko govorim o tim odlukama, ali to je odlučio ovu utakmicu. Frustrirajuće za našu momčad, sve bi se promijenilo da smo vodili 1:0.

Uvijek mi se sviđao VAR, takva tehnologija može pozitivno utjecati na sport. Također mislim da bi trebala biti brža, mora postojati način da se poboljša. VAR je općenito dobra tehnologija, ali ponekad mogu sumnjati u njega, dodao je Hjulmand. 

POSLJEDNJE DODANO: