VREMENSKA PROGNOZA

Danas snijeg zabijelio autocestu do Rijeke, a za vikend meteorolozi najavljuju zatopljenje

Kako je i najavljeno, dio Gorske Hrvatske noćas je zabijelio snijeg, a snijeg će padati danas i sutra. Istramet je objavio fotografije autoceste do Rijeke koja je noćas bila potpuno prekrivena snježnim prekrivačem, no do jutra cesta je očišćena, piše večernji.

Kolnici su mokri ili samo vlažni i skliski u većem dijelu zemlje od kiše. Mogući su odroni. Zbog povremeno jakih pljuskova, moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku, upozorio je HAK. 

Pogoršanje vremena je najavljeno već predhodnih dana, a vremenska prognoza za daans i sutra ovako glasi.

Većinom je oblačno jutros u središnjim, sjeverozapadnim i zapadnim predjelima unutrašnjosti, gdje ima kiše, pljuskova, snijeg pada u dijelovima Gorskog kotara i Like.

Tmurno je i na sjevernom Jadranu i na dijelu srednjeg Jadrana, lokalno s kišom i pljuskovima. Suho i pretežno sunčano je na istoku i jugu zemlje, gdje će se naoblačiti u drugom dijelu utorka, kad će kiše i pljuskova biti i na području Slavonije i Baranje te Dalmacije, prognoza Tee Blažević za N1.

Na lokalno nevrijeme upozorava sustav Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Srijeda će isto biti vrlo nestabilna, česti će biti kiša i pljuskovi, u gorju još treba računati na snijeg, uz formiranje snježnog pokrivača. Zadržavat će se razmjerno svježe.

Drugi dio tjedna počet će isto tako nestabilnim i razmjerno svježim vremenom.

Tek u danima vikenda izgledna je stabilizacija vremena, uz osjetno zatopljenje, ponegdje i za više od 10-15 stupnjeva.

POSLJEDNJE DODANO: