SRCE ZA VAS

Dan otvorenih vrata Dnevne bolnice za limfedem KBC-a Split

Prvi Dan otvorenih vrata Dnevne bolnice za limfedem Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju s reumatologijom Kliničkog bolničkog centra Split održat će se 14. veljače 2024. u 10 sati.

Svim zainteresirani moći će saznati više o radu dnevne bolnice i rehabilitaciji oboljelih od limfedema ili lipedema. S obzirom da se taj dan obilježava i Valentinovo, svim pacijentima će se dijeliti jastuci u obliku srca koji će uskoro biti dio prehabilitacijskog paketa kojeg će od ožujka 2024. dobiti svaka žena koja u KBC-u Split bude podvrgnuta liječenju karcinoma dojke.

Više na: https://ozs.unist.hr/hr/o-odjelu/udruga-limfa-i-ja/2-opcenito/1995-srce-za-vas

Dnevna bolnica za limfedem pri Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju s reumatologijom KBC-a Split djeluje od listopada 2022. godine. Namijenjena je svim oboljelim od limfedema ili lipedema. Najčešće su to osobe koje su liječene od karcinoma dojke. U timu Dnevne bolnice djeluju liječnik, medicinska sestra i fizioterapeut/limfoterapeut koji rade procjenu stanja pacijenta, analiza sastava tijela, edukaciju te zajednički plan terapije.

Putem Dnevne bolnice, ukoliko je potrebno, u suradnji s ostalim specijalnostima provodi se dijagnostika u vidu: limfoscintigrafije, UZV dijagnostike limfedema ili muskuloskeleta, elektromiografije.

Također pacijenti imaju mogućnost biti opskrbljeni doniranom elastično-kompresivnom odjećom.

Više na: https://ozs.unist.hr/hr/o-odjelu/udruga-limfa-i-ja/2-opcenito/2082-donacija-elasticno-kompresivne-odjece

POSLJEDNJE DODANO: