ODRASLI PODRŽAVAJU INICIJATIVU

Dalmatinci zbog vrućina traže odgodu početka školske godine, iz Zagreba stigla pljuska

Cijela Dalmacija traži odgodu početka nove školske godine koja bi po kalendaru počela 2. rujna. Inicijativa za ovo je proizašla od ravnatelja srednjih škola, a sada su je prihvatile osnovne škole, a inicijativu podržali i roditelji.

Po meni je bolje da škola malo kasnije počne, recimo 15. rujna, ali da se ukinu praznici u drugom mjesecu jer po meni su oni besmisleni, rekao je za RTL Petar Donjerković iz Splita.

Razlog tomu su vrućine i turistička sezona koja će još trajati u devetom mjesecu.

To su zapravo nemogući uvjeti za rad. Evo vidjeli ste na zadnji dan nastave, 21. svibnja došlo je do prekida isporuke električne energije. Mi imamo u učionicama klimatizacijske uređaje, ali kada nema struje nema ni klime, izjavio je predsjednik Udruge ravnatelja osnovnih škola SDŽ, Đuro Baloević.

Veliki broj škola na području Dalmacije nema klima uređaje.

Većina škola na otocima, u Zagori i još nekim mjestima nemaju klimatizacijske uređaje za rad s učenicima i zbog toga je ovaj zahtjev ravnatelja, ispričala je Marija Pustak, kolektiv ravnatelja srednjih škola SDŽ.

Unatoč željama za pomicanje početka školske godine, iz ministarstva obrazovanja stiže hladan tuš.

Više manje nikad nije situacija da su svi zadovoljni praznicima unutar školske godine, s jedne strane imate interese ljetnog turizma s druge strane interese zimskog turizma, tako da nije sve to lako uskladiti, rekao je ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

POSLJEDNJE DODANO: