Rusi započeli vježbe uz granicu, Putin najavio odmazdu Ukrajini!

Ruska vojska započela je nove vojne manevre na granici s Ukrajinom, kao odgovor na vojnu operaciju koju su pokrenule vlasti u Kijevu protiv proruskih prosvjednika na istoku zemlje, rekao je u četvrtak ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

– Bili smo primorani reagirati na takav razvoj događaja”, rekao je Šojgu. – Vježbe postrojbi iz vojnih okruga Jug i Zapad počele su – rekao je. “Zrakoplovstvo leti u blizini granice – dodao je.

Ministar je izrazio veliku zabrinutost zbog napada koje su pokrenule ukrajinske trupe protiv proruskih prosvjednika u Slavjansku, njihovoj utvrdi na istoku, u kojima je poginulo, po ukrajinskim izvorima, “do pet osoba”.

– Već je dano zeleno svjetlo za korištenje vojske protiv civila… Ako se danas ne zaustavi taj vojni stroj, to će dovesti do velikog broja mrtvih i ranjenih – upozorio je Šojgu.

On je kazao da je više od 11.000 ukrajinskih vojnika poslano u operaciju protiv nešto više od 2.000 ljudi, što je nesrazmjer u snagama.

Nešto ranije, predsjednik Vladimir Putin rekao je da je operacija Kijeva na istoku “težak zločin” i da će imati “posljedice”. Nije pojasnio njihovu prirodu.

POSLJEDNJE DODANO: