Split vs Hajduk: Tko će otvoriti vrata Europe? (UŽIVO, 16.30)

Treći i završni čin travanjske trilogije derbija Sv. Duje odigrat će se danas na Parku mladeži. Split i Hajduk došli su do utakmice sezone, uzvrata polufinala hrvatskog Kupa čiji je početak zakazan u dnevnom terminu, u 16.30 sati (uživo na Dalmacija News).

O važnosti utakmice rečeno je i napisano gotovo sve, plasman u finale ogroman je ulog, višestruko značajan za Crvene i Bijele. Splitu bi to bio najveći uspjeh u povijesti kluba, Hajduku spas sezone, a jednima i drugima veliki korak ka najvažnijem cilju, plasmanu u kvalifikacije za Europsku ligu.

Rezultat iz prve utakmice ide u prilog domaćima, Split je na Poljudu izborio remi s postignutim golom (1:1) i danas mu je dosta remi bez golova. A to znači da je na Hajduku nešto veći pritisak. Međutim, veseli i lijepo je bilo čuti da jedni i drugi nemaju namjeru kalkulirati, Zoran Vulić odnosno Goran Vučević su jasno najavili napadačku igru, na radost gledatelja. Kojih će sudeći po odazivu biti maksimalan broj za Park mladeži.

Jasno je da između dvaju rivala nema prevelikih tajni, mala je mogućnost iznenađenja premda je Hajduk u odnosu na prvu utakmicu doživio značajne promjene. Otišao je Stanko Poklepović, posla na klupi se prihvatio sportski direktor Goran Vučević i posegnuo za svježim kadrom iz druge momčadi. Činilo se u prvih 80 minuta protiv Rijeke da je napravio fantastičan potez, ali završnica utakmice sve je pokvarila, naročito rezultat koji je u sportu daleko najvažnija kategorija.

Za Vulića taj “novi“ Vučevićev Hajduk ipak nije velika nepoznanica, naročito u trenucima kada se njegova momčad diže u formi. Iskustva splitovcima ne manjka, motiva također pa ne gledaju previše što se događa kilometar dalje od Parka mladeži. Forma najvažnijih igrača je sve bolja, a time raste i samopouzdanje u redovima Crvenih. Dovoljno da se ne prepadnu imena i tradicije Hajduka koji je ovakve utakmice nekada redovito igrao. Jedno je sigurno, odlučivat će nijanse, inspiracija pojedinca i ono što je Vulić posebno naglasio, glava igrača.

POSLJEDNJE DODANO: