Brbić: Šimčić je u dobroj formi, želim da nam sudi i u derbiju protiv Dinama

Tijekom boravka Hajduka u Vukovaru, predsjednik “bijelih” Marin Brbićosvrnuo se na suđenje u utakmici Osijek – Hajduk…

– Zahvaljujemo sucu Šimčiću na objektivnom i fer suđenju. Činilo mi se jedino da je Milić kod gola napravio prekršaj i da ga je mogao poništiti. Sve ostalo sudio je  dobro, lakat – to nije ruka, a kod slučaja Bashe je sudac imao odličnu procjenu. Dakle, sve je bilo u redu osim što je pogriješio što nije poništio gol Hajduku – kazao je Brbić. 

Potom je predsjednik “bijelih” nastavio u istom tonu…

– Sudac Šimčić je u kontinuitetu pokazao jaku dobru formu. U Rijeci nije podlegao pritisku domaćina pa isključio Ademija, također se i kretao dobro, a nije podlegao ni  pritisku gostiju iz RNK Split u Maksimiru, kad su tražili nepostojeći penal. Dakle, ovo je već treća utakmica gdje je pokazaovrhunsku formu, te se nakon Frana Jovića  opet pokazalo da imamo vrhunske suce. 

Brbić je priču zaključio s idućim kolom, odnosno derbijem protiv Dinama.

– Pošto je Fran Jović sudac iz Zagreba, želja nam je da nam za derbi delegiraju Zlatka Šimčića. Eto, mogao je uništiti cijelo prvenstvo da je drugačije sudio u Rijeci, Zagrebu ili Osijeku, a kad gledamo i ono što se događalo protiv Istre, možda bismo u nekoj drugoj varijanti dočekali derbi sa zaostatkom od tri boda iza Dinama, što bi  ipak bio problem u našoj ligi – zaključio je Brbić.

POSLJEDNJE DODANO: