Ivan Krželj novi načelnik općine Zadvarje

 Kandidat Liste Grupe birača za načelnika općine Zadvarje u Splitsko-dalmatinskoj županiji Ivan Krželj na prijevremenim izborima osvojio je, prema prvim neslužbenim rezultatima, najviše glasova pobijedivši protukandidata iz HDZ-a Branka Krnića, a ta je lista osvojila i najviše glasova za Općinsko vijeće.

Za Ivana Krželja je prema neslužbenim rezultatima glasovlo 136 birača, to jest 66 posto od ukupno izašlih birača, dok je za Branka Krnića glasovalo 70 birača ili gotovo 34 posto, rekli su večeras Hini u Općinskom izbornom povjerenstvu u Zadvarju.

Na birališta je danas od ukupno registriranih 256 birača izašlo 206. Dva glasačka listića bila nevažeća, kažu u povjerenstvu.

Za izbor Općinskog vijeća Zadvarje, koje ima sedam vijećnika, nadmtale su se četiri kandidacijske liste. Prema neslužbenim podacima Općinskog izbornog povjerenstva, najviše glasova, 100, to jest 49 posto od ukupnog broja izašlih, osvojila je Lisa Grupe birača Ivana Krželja.

Na drugom je mjestu lista koalicije HDZ-a i HDS-a (Hrvatske demokršćanske stranke) s ukupno 35,8 posto glasova, slijedi lista Hrvatske narodne stranke – Liberalnih demokrata (HNS) s osvojenih oko 12,8 posto te SDP s osvojenih oko 2,4 posto od ukupnog broja glasova, rekli su u Općinskom izbornom povjerenstvu Zadvarje.

Na temelju neslužbenih rezultata prijevremenih izbora može se reći da će u novom sazivu Općinskog vijeća Zadvarje biti 4 vijećnika Liste Grupe birača Ivana Krželja, 2 vijećnika koalicije HDZ/HDS i 1 vijećnik HNS – Liberalnih demokrata, rekao je dosadašnji načelnik Općine Zadvarje Boris Krnić.

Prijevremeni izbori u Općini Zadvarje održani su pošto je Vlada RH 23. siječnja ove godine razriješila načelnika općine, njegova zamjenika i općinsko vijeće budući da u zakonom određenom roku nije donesen općinski proračun niti odluka o privremenom financiranju.

POSLJEDNJE DODANO: