Matić: Cilj je ostvaren, ostali smo ispred Lokomotive; Scoria: Kažnjeni smo

Poslije ogromne pobjede sa igračem manje u Koprivnici protiv Slaven Belupa (1:2), Splitov trener Ivan Matić je kazao. 

– Prije svega, drago mi je da smo ostvarili zacrtani cilj uoči ove utakmice, to je pobjeda i tri boda kojim smo zadržali prednost u odnosu na Lokomotivu. Što se tiče same utakmice, činjenica jest da su bila dva različita poluvremena; prvo u kojem smo mi bolje otvorili utakmicu, imali određene prilike, dali gol iz tog prekida i drugo, u kojem moram priznati dominaciju Belupa, pogotovo nakon isključenja našeg igrača gdje smo mi pola sata igrali sa igračem manje. Visio je taj drugi gol, ali zahvaljujući požrtvovnosti mojih igrača i obranama golmana, uspjeli smo sačuvati tu nulu i na koncu iskoristili taj drugi prekid za našu konačnu pobjedu – u dahu je rezimirao trener “crvenih”.

 – Čestitam Belupu na igri, mislim da su na dobrom putu, danas nisu imali sreće i drago mi je da nisu imali sreće, ali se nadam da će u sljedećim utakmicama imati i ostvariti svoj cilj – završio je Ivan Matić. 

Riječ je potom, kako je to običaj, dobio trener domaćih Elvis Scoria

– Poslije ovakve utakmice teško je biti prvenstveno igrač i navijač, ali i Upravi i meni kao treneru teško sublimirati cijelu situaciju. Bili smo na maksimumu, po meni je ekipa odigrala odličnu utakmicu. Normalno da je Split kvalitetna ekipa i nismo mogli tokom cijele utakmice dominirati, ali mislim Slaven koji je danas viđen bio je agresivan, brz htio je igrati od prve do zadnje minute nogomet, a na kraju je kažnjen iz jedne situacije gdje nismo zaslužili – istaknuo je trener Belupa pa dodao. 

– Nogomet je često iracionalan i vodi ovakvom smjeru, sezona je takva kakva je, u krivom je smjeru, i kad dobiješ gol sa 35, 40 metara i njihov igrač da gol sa 16 metara teško je, ali treba vjerovati da ćemo se izvući. U ovoj situaciji kakvoj jesmo i kad izgubiš ovako, onda je to još 100 kila na leđa svakome od nas. No, Splitu čestitam, vjerovali su u pobjedu i našli taj gol kakav je Glumac zabio fantastičnom reakcijom – podvukao je Elvis Scoria. 

POSLJEDNJE DODANO: