ZAVIRITE IZA KULISA

Čehinja Krystyna Pyszko nova je Miss Svijeta!

71. Miss Svijeta proglašena je Čehinja Krystyna Pyszko u Jio World Convention Centru u Mumbaiju. Hrvatska predstavnica Lucija Begić plasirala se u Top40.

Osim ljepote i osobnosti, tijekom trotjednog boravka u Indiji,  missice iz svih krajeva svijeta bodovale su se za plasman u četvrtfinale odnosno Top40 u važnim kategorijama; sport, talent , top model, Head to head challenge te  ”Beauty with a purpose” – Ljepota sa svrhom što je i okosnica samog natjecanja. Sve ove kategorije održavale su se tijekom boravka u New Delhiju. Naša Lucija pobijedila je u kategoriji sport, Miss Martinique u kategoriji top model, Miss Brazila osvojila je Beauty wita a purpose nagradu, kategoriju multimedije osvojila je Miss Vijetnama, a Miss Tunisa pobijedila je u talent kategoriji. Nagrada za najbolju dizajnersku haljinu otišla je u ruke i novoj Miss Svijeta Čehinji Krystyni Pyszko. Naša Lucija se na pozornici predstavila haljinom iz haute couture kolekcije, koju potpisuje Ivan Alduk,koji je uz prekrasnu plavu haljinu optočenu perlama Luciji pripremio i haljinu za kategoriju top model rucno rađenu preko sto sati.

Missice su bile podijeljene  u grupe Europa, Amerika i Karibi, Azija i Afrika a u polufinale Top12 plasirale su se po tri iz svake grupe. Ta čast pripala je Brazilu, Dominikanskoj republici, Trinidad i Tobagu, Botswani , Mauricijusu, Ugandi, Češkoj republici, Engleskoj, Španjolskoj, Australiji, Indiji i Libanonu.

Daljnja selekcija je bio plasman u Top 8 da bi naposlijetku ostale samo Top4 finalistice, osnosno po jedna iz svake grupe kao pobjednica svog kontinenta; Miss Češke republike, Miss Botswane, Miss Trinidad i Tobaga i Miss Libanona koja je proglašena i prvom pratiljom.

U Indiju je putovala i trinaestočlana hrvatska delegacija na čelu s vlasnicom licence Ivom Loparić Kontek. 

Kako je bilo iza kulisa 71.Miss World festivala pogledajte u fotogaleriji.

POSLJEDNJE DODANO: