PODIGNUTA OPTUŽNICA

Brutalni napad na vozačice: Nasilniku sa Sirobuje prijeti četiri godine zatvora

Marko J., 37-godišnjak poznat javnosti kao nasilnik sa Sirobuje, suočen je s optužnicom za opće opasnu radnju te dva uništenja i oštećenja tuđe stvari. Optužnica je podignuta od strane Općinskog državnog odvjetništva u Splitu.

Incidenti su se dogodili prije dva mjeseca, prvo kada je Marko J. napao vozačicu kod trgovačkog centra na Brniku. Navodno mu je ona nehotice izbila mobitel iz ruke, što je izazvalo njegovu bijes. Skinuo joj je brisač s automobila i pokušao ga prepoloviti, a potom se udario u njen Golf svojim BMW-om, prouzrokujući štetu od 1.100 eura.

Drugi incident se dogodio 20 minuta kasnije, kada je nasilnik napao drugu vozačicu u društvu prijatelja. Njeni su prijatelji snimili njegov napad, a snimka je kasnije dovedla do smjene načelnika policijske postaje i još jednog policijskog službenika. Agresivni J. je udarao po automobilu vozačice i tražio da spusti prozor. Ona je uspjela pobjeći, ali ju je Marko slijedio svojim BMW-om i pet puta se udario u njen Renault. Također je bacio bocu na vjetrobransko staklo automobila, koje se raspuklo. Jedan od putnika u automobilu zadobio je lakše tjelesne ozljede, a šteta na vozilu procijenjena je na 12.000 eura.

U svom je izvješću ovaj je naveo da je dva dana neprekidno pio, a da je te večeri s prijateljima popio četiri do pet piva. Tvrdi da se dosta toga ne sjeća, ali da mu je djevojka digla živce jer se “pravila pametna”.

Iako ga je policija nakon prvog incidenta pustila na slobodu, nakon što je snimka drugog incidenta došla do javnosti, Marko J. je uhićen i stavljen u pritvor.

Tužilaštvo za prvo djelo traži tri godine zatvora, a za druga dva po 10 mjeseci. Također se predlaže da se Marku J. zamijeni raniju uvjetnu presudu od devet mjeseci zatvora za prijetnju bezuvjetnom kaznom te da mu se izrekne jedinstvena kazna od četiri godine zatvora.

Očekuje se da će suđenje Marku J. uskoro početi.

POSLJEDNJE DODANO: