HAJDUKOVAC KAO DIJETE

Bruno Petković: “Razočarao sam se u Hajduk s 12 godina i tada sam rekao da nikada ne bih obukao taj dres”

Omiljeni Petko napadač je posebne sorte, plodan golovima i asistencijama kao neretvansko stablo mandarinama. Njegov gol Brazilu pamtit će generacije, a zapamtili su ga čak i domaći seizmolozi. Legendarni nogometaš večeras je bio prvi gost nove, druge sezone dokumentarnog serijala o Vatrenima, autora Roberta Knjaza na HRT-u.

Bruno Petković član Vatrenih postao je 2019. godine za koje je u 34 nastupa zabio deset golova uz dvije asistencije.

Vrline i mane?

Robert ga je upitao koje su ga to vrline dovele do Vatrenih, a Bruno spremno odgovara – najviše cijenim svoju glavu. Jako dobro se prilagođavam na nove situacije. Osim toga, srce, ponos i inat koji imam u sebi, kazao je Bruno.

Imam i mana, kao svaka osoba. U nekim situacijama volio bih da nisam tako tvrdoglav, priznao je.

Nogometni geni

Na tatino nogometno “forsiranje” gleda pozitivno, jer, kako kaže, gurao ga je u smjeru kojim je točno želio ići.

Knjaz mu dao poseban zadatak: Morao je glumiti

Za rodni Metković je posebno vezan, a otkrio je i da je bio ministrant. Kao dječak je obožavao Clinta Eastwooda, a Knjaz mu je zbog toga dao poseban zadatak. Ispunio mu je “želju” da na kratko postane glumac.

Otkrio je kako u njegovom Metkoviću ima dosta simpatizera Dinama.

Kao mali navijao je za Hajduk

U mojoj obitelji su svi bili Hajdukovci, a i mali Bruno je bio Hajdukovac kad je bio dijete. Sve dok se nisam razočarao u Hajduk s 12 godina i od tada sam rekao da nikada ne bih obukao dres Hajduka, priznao je Bruno Knjazu.

Što Bruno voli, a što ne?

Kao najdraže jelo izabrao je punjene paprike i lazanje, a prokulice baš i ne voli. Sluša različite žanrove glazbe, ali rap nije po njegovom ukusu. Kao mali obožavao je čitati znanstvenu fantastiku, a lektiru, priznaje, nije volio. Voli urednu kosu i frizuru, a na ćelavo se, kaže, ne bi nikada ošišao. Popodne mu je draže doba dana od jutra, jer se ne voli rano dizati.

Kakav je Bruno u mijenjanju pelena? Dobio je poseban zadatak, morao ih je zamijeniti na – lutki, a otkrio je i male roditeljske trikove i tajne.

Mala škola nogometa

A kakav je Petko u preciznosti? Knjaz mu je na Maksimiru pripremio test koji je uspješno savladao.

Otkrio je i da ponekad zna zakasniti na trening, ali za taj “grijeh” je uvijek do sada “platio kaznu”.

O reprezentaciji

Na slikoviti način, uz figurice životinja, pojasnio je kakav je tko karakter u reprezentaciji. Inteligentan “kao delfin” bi bio Vida, a Livaković je orao koji širi krila i brani. Modrić je lav jer je kapetan i kralj, a kad izgube, kaže, riče na sve – od suigrača do sudaca i protivnika. Ivan Perišić je pijetao jer su ga zvali “koka”, voli trčati i ludovati, puno pričati, ali i dijeliti savjete te bodriti svoj tim. Žirafa je Budimir – visok je i jako dobro igra glavom, a Pašalić je, kaže, puma jer se uvijek šulja, a onda se odnekud pojavi i zabije gol. A koja je životinja Petković?

Rekao bih da sam vuk. Uvijek su u čoporu, a ja sam uvijek za ekipu, iskren sam, prijatelj sam, kaže.

POSLJEDNJE DODANO: