PROGRAM OBILJEŽAVANJA

Bračne tematike u fokusu: Tjedan braka i Svjetski dan braka u Splitu

U organizaciji Ureda za pastoral obitelji, župe sv. Mihovila Arkanđela Kamen-Šine te Bračnog i obiteljskog savjetovališta, obilježit će se od 5. do 11. veljače 2024. Tjedan braka i Svjetski dan braka u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji. Ovogodišnja je tema „Otajstvo je to veliko!“ (Ef 5,32).  

Program svakoga dana od ponedjeljka do subote započinje misom u 19 sati u župnoj crkvi sv. Mihovila na splitskom Kamenu. Nakon mise održat će se prigodni program s početkom u 19.45 sati u dvorani Karmelskoga samostana (Trg sv. Terezije Avilske 1, Split).  

U ponedjeljak 5. veljače predavanje će održati fra Ante Vučković na temu „Brak – što je to?!“, a susret će animirati Zajednica sv. Ivana od Križa.

Utorak, 6. veljače bračni par Ordulj i gđa Vesela Dujmić, govorit će na temu „Bračni izazovi“ i pritom ispripovjediti zanimljiva životna iskustva.

 U srijedu, 7. veljače bračni par Marica i Luka Vujević iz Hrvatske zajednice bračnih susreta predstavit će vrijedan program podrške za bračne parove i govoriti na temu „Kako obnoviti bračnu ljubav?“

U četvrtak, 8. veljače o. Viktor Grbeša i Obiteljska zajednica Župe sv. Mihovila Arkanđela predvodit će molitvenu večer za obitelj i bračne parove. 

U petak, 9. veljače bračni par Adriana i Lucijan Kosor, članovi zajednice Neokatekumenskoga puta održat će izlaganje „Obitelj – otvorenost životu“ o izazovima odgoja djece, međusobnoj komunikaciji i otvorenosti životu.

U subotu, 10. veljače pripravnici za krizmu župe Kamen-Šine izvest će kratki scenski prikaz „Mama, gladan sam!“, a zatim će Jelena Burazin, psihologinja i psihoterapeutkinja, održati predavanje o emocionalnim potrebama u obitelji „Lipote gladan – ljubavi žedan“. Susret će animirati dječji zbor „Mala Terezija“ župe sv. Mihovila Arkanđela.

U nedjelju 11. veljače Svjetski je dan braka. Na misnom slavlju u 11.00 u Karmelskom samostanu bit će obnova bračnog saveza.

POSLJEDNJE DODANO: