U operaciji na istoku Ukrajine ima mrtvih i ranjenih

 “Antiteroristička operacija počela je u Slaviansku”, gradu na istoku Ukrajine gdje su proruski orijentirane naoružane osobe u subotu zauzele zgrade policije i sigurnosnih službi, izjavio je u nedjelju ujutro ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov i pozvao stanovnike da ostanu u kućama, podalje od prozora.

“Postrojbe svih snaga u zemlji sudjeluju. Nek’ nam Bog pomogne”, piše ministar na stranici Facebooka.

“Prenesite to svim civilima: neka napuste središte grada, ne izlaze iz svojih domova, neka se drže podalje od prozora”, prenijela je ukrajinska novinska agencija Interfax Avakove riječi.

Avakov nije naveo nijedan drugi detalj u toj poruci.

Poruke na različitim društvenim mrežama u nedjelju ujutro spominju pucnjavu u gradu sa 100.000 stanovnika, što neposredno nije moguće potvrditi.

U subotu navečer ministar je osudio rusku “agresiju” nakon niza napada čitav dan na zgrade snaga sigurnosti na ukrajinskom istoku koji graniči s Rusijom.

Ukrajinsko Vijeće sigurnosti okupilo se u subotu navečer na trosatnom sastanku nakon napada na istoku, ali nijedna odluka nije objavljenja po završetku sastanka.

U “antiterorističkoj operaciji” koju su u subotu pokrenule snage proeuropske vlade u Ukrajini protiv naoružanih proruskih ustanika na istoku zemlje bilo je “mrtvih i ranjenih s obje strane”, izjavio je ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov.

“S naše strane je ubijen časnik sigurnosnih službi”, napisao je Avakov na stranici Facebooka, spominjući i pet ranjenih među lojalistima. “Među separatistima neodređeni je broj ” žrtava, dodao je ministar.

POSLJEDNJE DODANO: