SNAGA U NEDAĆAMA

Borba šesnaestogodišnjeg Karla za ozdravljenje i krov nad glavom

Šesnaestogodišnji Karlo Magaš četiri godine boluje od osteosarkoma – tumora kostiju. I prije dijagnoze, ova je obitelj bila u teškoj situaciji. Iz pakla obiteljskog nasilja odselili su se u stan koji su dobili u nasljeđe, no sada im prijeti pravna borba za ostanak u njemu. – piše HRT.

Unatoč teškoj bolesti ovaj tinejdžer hrabro nastavlja dalje.

Na početku mi je bilo čudno i uvijek sam se pitao kako ću ja to. Kad sam došao tamo na odjel vidio sam da su svi ćelavi i bio sam s cimerom u sobi i vidio sam da ima puno tih tegoba. Uvijek sam mislio da će tako i meni biti, ali s tim sam se pomirio, kazao je Karlo.

Prije 5 godina majka, brat Mihael i Karlo zbog obiteljskog nasilja preselili su se iz obiteljske kuće u Vinjercu u Zadar. Na Facebooku su pokrenuli stranicu “Svi za Karlo Magaš” kako bi skupili sredstva za Karlove lijekove. Mnogi sportaši, umjetnici i sugrađani uključili su se u akciju. Međutim, prošle godine Karlu se stanje pogoršalo, a kako jedna nevolja ne dolazi nikad sama, Karlova majka u borbi je za stan u kojemu žive već četiri godine.

Imamo jako velik problem sa stanom jer smo u suvlasništvu s bratom koji jednostavno nema empatiju i razumijevanje da se nalazimo u jako teškom razdoblju i bešćutno zahtjeva da ga se isplati, rekao je Lusijana Magaš, Karlova majka.

Lusijana je dugo na bolovanju, kredit ne može dignuti, a Karlove terapije su skupe. Sad su primorani i otkupiti pola stana. Za pomoć su se obratili javnosti. Njihov apel čuo je Predrag Mišić, čovjek velika srca.

Prošle godine sam saznao za Karlov problem i nisam razmišljao. Prije jedno 20-ak dana, dovezao sam motor i poklonio za daljnju aukciju da jednostavno iskoristi taj novac za daljnje liječenje, ispričao je Predrag Mišić.

Odustajanje u teškim životnim nedaćama za ovu obitelj nije opcija, njihov je moto – igrajmo do pobjede. A pobjeda je Karlovo ozdravljenje i krov nad glavom. – piše HRT.

POSLJEDNJE DODANO: