MISLAV KAROGLAN

„Bod smo od prvog mjesta i u igri za duplu krunu, sjetite se kad smo u ovo doba bili u takvoj poziciji“

Nakon što je propustio pobijediti Varaždin u subotu u prvenstvu, iako je gotovo cijelo drugo poluvrijeme imao igrača više, Hajduk u utorak kao dvostruki branitelj ima obavezu proći isti taj Varaždin u Kupu. Utakmica četvrtfinala igra se u 18 sati na Poljudu…

Je li problem što izgleda da svi igrači misle da mogu igrati od prvih jedanaest?

– Ma, nisu to problemi, Dajaku je ulazio s klupe pa je bilo super, Kalik je ulazio puno puta odlično. Bilo je utakmica u kojima sam očekivao više od igrača s klupe. Jesenas je bilo dosta dobrih ulazaka s klupe, Benrahou, Dajaku… Igračima treba vjerovati, moraju i oni preuzeti odgovornost. Igrači s klupe moraju nositi prevagu.

Livaja ne igra dobro, Hajduk ne igra dobro? Je li u tome problem?

– Realno, protiv Slavena Belupa smo igrali bez njega, bilo je super. Protiv Rudeša, s njim, također odlično 75 minuta. Dogodila mu se ozljeda, najbolji klubovi na svijetu pate kad im se ozlijedi najbolji igrač. On vjerojatno trpi, igra i ne govori koliko ga muči. Ne tražim alibi, koliko god nam falili igrači, važni igrači, da ih ne nabrajam.

Kup nosi neizvjesnost…

– Nije meni neizvjesnost. U Varaždinu smo ušli u utakmicu fenomenalno, ne možemo dopustiti onakav pogodak i da drugo poluvrijeme s igračem više budemo neuredni.

Koliko će biti drugačija utakmica u odnosu na Varaždin?

– Kup nosi zamke. Igramo za trofej. Ne vidim razloga da ne budemo optimalni i da ne prođemo u polufinale. To je jedini cilj u ovom trenutku, pa ćemo poslije razmišljati o prvenstvu. Ne znam može li Lovre Kalinić braniti, imao je ozljedu. Čeka nas trening.

Krovinović? Izvadili ste ga na poluvremenu u Varaždinu. Vidite li ga i dalje kao šesticu?

– On je meni jedan od najvažnijih igrača. Krovinović je cijeli život igrao osmicu ili desetku, pa ne može svaku odigrati dobro kao šestica. On je i meni i dalje jednako važan.

Priča oko ispumpanih lopti zabavlja javnost, odgovorio je glasnogovornik Božo Pavković:

– Desetak naših igrača je na zagrijavanju prijavilo našem team manageru da lopte nisu dobro napumpane, prijavili smo, kao što je normalno. Kasnije je i sudac Jović jednu loptu izbacio vani kao neispravnu. Mi smo to prijavili ranije, a ne nakon utakmice, kako se stekao dojam.

Hoćete li vježbati jedanaesterce?

– Penale vježbamo, ali psihički moment kod penala je najvažniji.

Jeste li imali sastanak nakon Varaždina?

– Imali smo iskren razgovor, ja sam im rekao što očekujem. Ukazali smo na neke probleme. Odgovornost je uvijek na meni, to sam rekao 26 puta koliko sam vodio Hajduka. Ne zaboravite da smo bod od prvog mjesta i u igri za duplu krunu. Sjetite se kad smo zadnji put bili u toj situaciji. Čekamo i reprezentativnu stanku da se ekipiramo, ima dosta ozljeda.

Kako komentirate derbi u Maksimiru?

– Dinamo je tamo gdje sam ga očekivao, u borbi za titulu. To sam rekao i ranije. Suđenje neću komentirati. Najbolji će osvojiti prvenstvo.

Kako se vi snalazite u ovoj situaciji?

– Nisu rezultati kako sam očekivao, to je neosporno. Igrači vjeruju u stručni stožer, pretrpjet ćemo sve probleme. Bitno je da vjerujemo jedni u druge.

POSLJEDNJE DODANO: