TRAGEDIJA NA A3

BMW se zabio u kamion: Roditelji poginuli, dvogodišnje dijete u teškom stanju

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 15 sati na sjevernoj strani autoceste A3, između čvora Okučani i Novska, život su izgubili mladić (24) i djevojka (21). Njihovo dvogodišnje dijete pretrpjelo je teške ozljede.

Prema informacijama koje je objavilo Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH), do nesreće je došlo kada je vozač BMW-a, upravljajući vozilom u smjeru Novske, udario u stražnji dio kamiona koji se kretao ispred njega. Vozač i putnica su smrtno stradali na mjestu nesreće, dok je dijete odmah prebačeno u novogradišku bolnicu. Zbog teških ozljeda, dijete je kasnije hitno prevezeno u KBC Zagreb, gdje su liječnici utvrdili ozljede više organskih sustava. Ravnatelj novogradiške bolnice, Josip Kolodziej, izjavio je da je dijete sada stabilno i nije životno ugroženo.

Neslužbeni izvori otkrili su da su poginuli mladić i djevojka roditelji ozlijeđenog djeteta. Fotografije s mjesta nesreće prikazuju potpuno smrskani BMW, što svjedoči o silini udarca.

Nakon nesreće, promet na dionici između čvorova Okučani i Novska (na 132. kilometru) bio je prekinut. Hrvatski autoklub (HAK) je izvijestio da je pred čvorom Okučani nastala kolona duga oko 4 kilometra. Autocesta je kasnije ponovno otvorena i promet je normaliziran.

DORH je naložio provođenje potrebnih izvidnih i dokaznih radnji kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

POSLJEDNJE DODANO: