REAKCIJA ŽUPANA

Blaženko Boban: “Minuli rad nas je doveo do rezultata!”

Nakon zatvaranja birališta, pristižu prve procjene rezultata izbora u Republici Hrvatskoj. Iako su izlazne ankete sugerirale rast popularnosti HDZ-a, službeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva (DIP) ističu HDZ kao pobjednika s otprilike 23% glasova, dajući im 67 mandata.

Blaženko Boban, ističući važnost kontinuiteta, naglasio je da je uspjeh HDZ-a rezultat dugogodišnjeg rada Andreja Plenkovića i stranke te podrške građana. Unatoč trenutačnim rezultatima, Boban je oprezan u svojim izjavama, podsjećajući da je izlaznost trenutno niska i da se čekaju konačni rezultati.

Izašle su u 19 sati prvo izlazne ankete u kojima smo vidjeli korekciju kasnijih anketa gdje je HDZ opet narastao, ali ono što je relevantno su službeni rezultati DIP-a, prvi s izlaznošću od otprilike 23%. Dakle, još uvijek nije relevantno stvarati nepotrebnu euforiju. Međutim, HDZ uistinu jest pobjednik ovih izbora, jer nakon osam godina mandata dobiti ovoliki broj glasova je zaista respektabilno, ali i potvrda minulog rada Andreja Plenkovića uz sve ono što nam se događalo diljem Hrvatske kroz ovu izbornu kampanju. Ovi prvi službeni rezultati DIP-a koji nam daju 67 mandata ipak bih pričekao, to je tek 23% izlaznosti, ali ono što sam posebno sretan i zadovoljan je što nam se stalno imputira da je izlaznost veća. Ne bismo toliko imali evo danas imamo volju građana. Čujem da je preko 60% ukupan izlazak građana, što znači respektabilnu volju građana, a HDZ je tu opet dominantno prvi, bez izlazne ankete i na ove prve DIP-ove rezultate koje imamo SDP i Možemo! skupa daleko zaostaju. Mi euforiju nećemo imati jer sutra nam je radni dan. Čekat ćemo konačne rezultate do kraja.

Unatoč nedostatku euforije, Boban izražava zadovoljstvo zbog podrške građana te naglašava predanost HDZ-a u radu za dobrobit svih građana, kako na nacionalnoj razini tako i na lokalnoj razini, posebno ističući važnost radnih rezultata u Splitu i Dalmaciji.

– I kada dođu ti konačni rezultati, opet neće biti euforije jer nam je opet raditi za dobrobit građana i Splitsko-dalmatinske županije, u mom slučaju, ali i za dobrobit građana cijele Republike Hrvatske, jer to je ono što je nama pogonsko gorivo za rad i buduće rezultate koje se nadam da će doći nama u Splitsko-dalmatinskoj županiji već za godinu dana.

Na pitanje s kime će HDZ sastaviti vladu, Boban je s osmjehom ustvrdio očito:

– Kao što vidite, ja sam skupa s vama ovdje u Splitu, pa s vama čekam i iščekujem daljnje službene rezultate DIP-a, a to pitanje očito treba postaviti gore gdje HDZ na nacionalnoj razini dočekuje rezultate. HDZ je skloniji onome koji će sigurno podržavati njegove programe i projekte koji su utemeljeni za dobrobit građana. A povrh toga, minuli rad nas je doveo do rezultata, i to je garancija da će minuli rad biti pretpostavka da i u naredne četiri godine napredujemo, rastemo i cvjetamo i dođemo na razinu civiliziranih najnaprednijih europskih zemalja

POSLJEDNJE DODANO: