DRAMA U SPLITU

Pijan bježao policijskim službenicima pa u vozilu pronašli pištolj i streljivo

Sinoć oko ponoć u Splitu policijski službenici prometne policije, uporabom zvučnih i svjetlosnih signala izdali su zapovijed vozaču vozila da se zaustavi, ali vozač se odbio zaustaviti, te je nastavio vožnju prema Solinu, grubo kršeći prometne propise. Policijski službenici zaustavili su vozilo na području Solina, a vozač je uhićen uz uporabu sredstava prisile.

Utvrđeno da je vozilom upravljao 30-godišnjak pod utjecajem alkohola i za vrijeme dok mu je na snazi mjera zabrane upravljanja motornim vozilo “B” kategorije. Prilikom postupanja policijskih službenika prema 30-godišnjaku na vidljivom mjestu u vozilu uočen je pištolj s pripadajućim streljivom te nož. Spomenuti 30-godišnjak je doveden u prostorije policije, a pištolj, streljivo i nož su oduzeti.

Osnovano se sumnja da je 30-godišnjak ostvario obilježja većeg broja teških prometnih prekršaja i to: čl.199 (alkohol) čl. 289 (mjera zabrane upravljanja), čl.59 (prolazak kroz crveno svijetlo na semaforu), čl.32 (odbijanje zaustavljanja), čl.239 (istek pokusnih pločica na vozilu) i čl. 229. (kod sebe nije imao vozačku dozvolu)  Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja opisanih u čl. 11, čl. 29 i čl. 30 Zakona o nabavi i posjedovanja oružja građana te će danas uz optužni prijedlog biti priveden na općinski prekršajni sud.

POSLJEDNJE DODANO: