SPLIT DIŠE PUNIM PLUĆIMA

Bilo bi lijepo kada bi 80. rođendan proslavili uz osvajanje naslova prvaka

Košarkaški klub Split je nakon deset godina izašao iz predstečajne nagodbe, riješena su dugovanja u iznosu od 54 milijuna kuna. U VIP salonu na Gripama o tome su govorili gradonačelnik Ivica Puljak, njegov zamjenik Antonio Kuzmanić, direktor kluba Dejan Žaja i predsjednik NO-a Ante Vuković.

Klub je sada financijski zdrav i može se u potpunosti fokusirati na sportske rezultate. Kako je grad Split većinski vlasnik, mi se trudimo ulagati koliko možemo. U okviru zakonskih mogućnosti nastavit ćemo podupirati klub, rekao je gradonačelnik Puljak.

DN Foto

Njegov zamjenik Kuzmanić želio je naglasiti sljedeće:

– Tri godine je prošlo od imenovanja Nadzornog odbora, dvije od postavljanja direktora, sve s jasnim ciljem, koji je sada ostvaren. U posljednje tri godine legalizirali smo dvoranu KK Splita, radimo na sanaciji krova, postavljeni su solari, postavljene su stolice u dvorani. Plan je postaviti nove prozore, krov, urediti svlačionice. Nadam se ubrzo i rashladnim uređajima u dvorani i na kraju uređenje trofejne sale. Zahvalio bih se bivšem i sadašnjem Nadzornom odboru na predanom radu, na mukama koje smo prošli. Hvala i Dejanu Žaji što je preuzeo klub kada mu je bilo najteže. Što se sportskih rezultata tiče, prošle godine smo u finalu prvenstva izgubili od Zadra 3:0, ove 3:2, iduće očekujem našu pobjedu.

Kuzmanić je napomenuo da je eventualna prodaja kluba još uvijek aktivna.

Prije dva, tri mjeseca imali smo razgovore s ljudima iz SAD-a. Izlaskom iz predstečajne nagodbe situacija je lakša, a vidjet ćemo kako će se stvari razvijati.

DN Foto

Direktor Žaja vjeruje u veliki iskorak kluba:

Ovo će nam puno pomoći u poboljšanju likvidnosti. Pomoći će nam i u dovođenju igrača. Hvala svim vjerovnicima, poslovnim partnerima, gradu Splitu… Naša ideja je da sami povećavamo prihode. Klub u svim segmentima počinje biti kvalitetniji. To je naš dugoročni cilj. Uz sve to želimo sportski rezultat. Cijenimo našu konkurenciju, ali smatramo da možemo napraviti veliki iskorak.

DN Foto

Na kraju je govorio i predsjednik NO-a Vuković:

Prva zahvala ide gradonačelniku i zamjeniku gradonačelnika. Davali su sebe u protekle tri godine. Druga zahvala ide vjerovnicima. Podnijeli su iznimnu žrtvu da uspijemo u ovome. Bez toga ne bi uspjeli. U trenutku pokretanja predstečajnog postupka 2015. godine imali smo obveze u iznosu od 54 milijuna kuna. Obveze su daleko nadilazile naše mogućnosti. Nadležna je bila financijska agencija u Zagrebu. Imali smo više od 200 vjerovnika. S nekolicinom vjerovnika smo sklopili sporazum o ulaganju u društvo. Ova predstečajna nagodba omogućuje nam laganije raspolaganje imovinom. To je vrlo dobro. Na taj način možemo planirati budžet za prvu momčad, omladinsku školu i sve ostalo. Ovo je veliko događaj u povijesti kluba. Bilo bi lijepo kada bi 80. rođendan proslavili uz osvajanje naslova prvaka. Možda se jednog dana riješi problem Spaladium Arene i da pred 12.000 ljudi proslavimo titulu.

DN Foto

POSLJEDNJE DODANO: