KATASTROFA NA GRIPAMA

Beskrvni Split izgubio od „nezainteresirane“ Cibone!

Split je izgubio najvažniju utakmicu u ABA ligi ove sezone, poražen je sa 76:83 na Gripama od Cibone u trenutku kad mu je pobjeda mogla donijeti prvo doigravanje u regionalnom društvu. Ogromno je to razočaranje za Žute, na kraju su se s tribina čuli i zvižduci nezadovoljstva. Cibona je došla odigrati za svoj ponos i to je bilo dovoljno za beskrvni i bezidejni Split.


Realno, momčad Slavena Rimca je odigrala dobro samo prvih deset minuta (24:17), ali Cibona se vratila u drugoj četvrtini, a potom više nije dozvolila domaćinu da se razmaše. Osim u jednom trenutku treće dionice kad su od 50:55 u dvije minute stigli do 59:55. Iza toga su opet uslijedile pogreške u napadu i loša obrana, koju je Cibona rutinski rješavala.


Cibona je posljednju četvrtinu dobila sa 22:14, čini se da su i suci pogriješili pred kraj kad kod 72:76 nisu priznali koš Sullivana, e da bi u kontri sudili faul Sullivana na Mustapiću, pa još i tehničku pogrešku Amerikancu. Mustapić je stavio sva tri slobodna bacanja za 72:79, pa iako se Split još približio na 76:79 više tu nije bilo mogućnosti za preokret.


Playoff nije izgubljen, dva su kola do kraja, ali s ovakvom igrom, pravim mučenjem, Split ne može dobiti Megu, a pogotovo Crvenu zvezdu.


SPLIT: Funderburk 15, Perković 7, Shorter 15, Sullivan 16, Kalajžić 4, Tišma, Runjić 5, Kučić, Vuko 6, Perkušić, Dubravčić, Ljubičić 8.
CIBONA: Radovčić 12, Perasović 4, Mustapić 18, Proleta 3, Majcunić 7, Pavković, Aranitović 19, Katanović, Bošnjak 16, Bundović 4.

POSLJEDNJE DODANO: