Fed Cup: Njemice u prvom finalu nakon 22 godine čekanja

Tenisačice Njemačke prve su izborile finale Fed Cupa, nakon što je Angelique Kerber nakon dva sata i 14 minuta fantastične borbe pobijedila Australku Samanthu Stosur.

Kerber je treći bod Njemicama u Brisbaneu donijela pobjedom 4-6, 6-0, 6-4, čime je svojoj reprezentaciji osigurala prvi finale Fed Cupa u 22 godine! Posljednji put Njemačka je uzela naslov u ovom natjecanju 1992. godine, a tada je u ekipi bila izbornica današnje reprezentacije Barbara Rittner.

Stosur je sjajnom igrom i gromovitim servisima uzela prvu dionicu rezultatom 6-4, no potom je u idućih 13 gemova uzela svega dva! Kerber je nakon 6-0 u drugom setu vodila 5-2 u trećem i servirala je za meč, no Stosur je nadu za preokret zadržala breakom bez izgubljenog poena. Potom je uspjela zadržati i svoj početni udarac, no Kerber je pri drugom pokušaju servisa za meč ipak zaključila priču i plasirana Njemačku u veliki finale.

Suparnice Njemicama u finalu bit će ili tenisačice Češke ili aktualne braniteljica naslova Talijanke. Čehinje su daleko bliže tom cilju, jer nakon prvog dana u Ostravi vode s 2-0.

 

Fed Cup, polufinale:

Australija – Njemačka 0-3

Stosur – Kerber 6-4, 0-6, 4-6

POSLJEDNJE DODANO: