BEZ RIZIKA ZA KORISNIKE

Bayer: Lijek Iberogast oralne kapi nije povučen s tržišta

Bayerov lijek Iberogast oralne kapi, tekućina ne povlači se tržišta, već se privremeno obustavlja njegova primjena i distribucija zbog sumnje u neispravnost u kakvoći lijeka, ali nije utvrđen sigurnosni rizik niti su zaprimljene sumnje na nuspojave.

Bayer je u svom redovitom testiranju kvalitete zabilježio vrijednosti izvan granice specifikacija za jedan pokazatelj stabilnosti za lijek Iberogast oralne kapi, tekućina. Navedeno ni na koji način ne utječe na učinkovitost, sigurnost ili kvalitetu proizvoda.

Obavijestili smo HALMED, koji je od nas zatražio privremeno obustavu do završetka istrage i, ovisno o rezultatima, da provedemo odgovarajuće korektivne i preventivne mjere – ali ne povlačenje – za 3 serije lijeka Iberogast: DR08202 – Iberogast oralne kapi, tekućina, 20 ml; DR08606 – Iberogast oralne kapi, tekućina, 20 ml; i DR08250 – Iberogast oralne kapi, tekućina, 50 ml.

Više informacija je navedeno na stranici od HALMED.

Potrošači mogu nastaviti koristiti Iberogast u skladu s uputom o lijeku ili prema dogovoru s liječnikom ili ljekarnikom.

POSLJEDNJE DODANO: