ODLIČAN POČETAK GODINE

Barbara Matić zlatna u Portugalu!

Početak sezone nikad nije trivijalan. Nije to jednostavno natjecanje nakon posljednjeg u prošloj sezoni. Početak sezone je novi početak, lansiranje. Svi moraju posložiti sve na svoje mjesto nakon pauze na kraju godine, koja je najčešće ustupila mjesto malom zasluženom odmoru i obrocima možda nešto manje uravnoteženim nego inače. Za sjajne vijesti pobrinula se 29-godišnja Splićanka Barbara Matić koja je osvojila zlatno odličje.

U finalu kategorije -70kg Matić se susrela s Uzbekistankom Gulonozom Matniyazove koju je pobijedila nakon tri opomene.

– Stvarno sam sretna nakon ozljede palca od skoro nakon dva mjeseca. Baš sam presretna šta sam započela godinu ovako dobro. Mogu reći da sam stvarno odradila dobro ovako turnir, čak i finalnu borbu, što se kaže bez puno muke, doslovno je bilo na tri kazne brzo. Stvarno sam sretna i zadovoljna.

Barbari Matić do sada jedino fali medalja s olimpijskih igara. Da li je ovo dodatni motiv?

-Pa sigurno da je, prvo je ovo veliki korak za odlazak uopće na OI. Jako mi je bio ovaj turnir iz tog razloga, drago mi je bilo  da nisam iz to razloga pala pod neki pritisak, da sam to dobro odradila i da ću sad na osjećaj ovog rezultata i turnira nastaviti godinu– kazala je za kraj Matić.

Matić je na putu do finala savladala Yasmin Alamin (SAD), Tais Pina (POR), Riho Saiganji (JPN) i Miriam Butkereit (GER).

Danas su u kategoriji -63kg nastupile Katarina Krišto i Iva Oberan. Krišto je završila nastup u prvom kolu porazom protiv Rumunjke Amande Zuazanbar-Torres, dok je Oberan savladala Florentinu Ivanescu (ROU) i Cristinu Cabanu-Perez (ESP) te upisala poraz protiv Dene Pohl (GER).

Dan ranije Ana Viktorija Puljiz upisala je pobjedu i poraz. Bolja je bila od Kelly Deguchi (CAN), no, poraz je upisala protiv Soumiye Iraoui (MAR).

Sutra na tatami izlaze Karla Prodan, Petrunjela Pavić (obje -78kg), Tina Radić, Ivana Šutalo (obje +78kg) i senator hrvatske reprezentacije Zlatko Kumrić koji će se boriti u kategoriji -100kg.

POSLJEDNJE DODANO: