NEOBIČAN MOTIV

Baka iz mjesta pored Sinja organizirala otmicu unuke, htjela ju spasiti od droge i lošeg društva

U nevjerojatnom obratu događaja, 75-godišnja umirovljenica iz mirnog mjesta pored Sinja našla se na sudu zbog organizacije otmice vlastite unuke. No, razlog iza ovog čina bio je daleko od uobičajenih kriminalnih motiva – umjesto toga, baka je tvrdila da je pokušala spasiti svoju unuku od droge i lošeg društva.

Baka je navodno organizirala otmicu svoje unuke s ciljem da je spasi od droge i lošeg društva. Ona je, prema svojim riječima, željela izdvojiti unuku iz narkomanske sredine te je smatrala da je uspjela jer je unuka danas “posve druga osoba”.

Otmica se dogodila u Splitu u veljači 2020. godine, kada su troje okrivljenika s maskama na licima i replikama pištolja upali u stan unajmljen od strane unuke. Nakon toga, unuku su odveli iz stana i prevezli u kamenolom kraj Dicma, gdje su je i njezine prijateljice zavezali. Planirali su “slučajno” ih spasiti kako bi promijenili unukin stil života, no intervencija zaštitara kamenoloma dovela je do poziva policiji i uhićenja.

Svi okrivljenici su priznali djelo, a sud nije našao posebno otegotne okolnosti. U obrani, drugookrivljena, koja je bila ključna u organizaciji otmice, izjavila je da su željeli pomoći unuci, ali nisu razmišljali o posljedicama svojih postupaka.

Unatoč činjenici da je baka najstrože kažnjena, osuđena na godinu dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine, sud je uzeo u obzir dosadašnju nekažnjavanost svih okrivljenika te njihovo priznanje djela.

POSLJEDNJE DODANO: