Barbara Matić na Grand slamu u Taškentu

Drugog dana IJF Grand Slama u Taškentu na tatami je izašlo četiri natjecateljice iz Hrvatske, doduše samo je Barbara Matić uspjela doći do same završnice, odnosno finalnog bloka. Još jednom iz Uzbekistana Matić se vraća s medaljom koja je ovaj put srebrnog sjaja.

U finalu kategorije -70kg Matić se susrela po osmi put protiv Austrijanke Michaele Polleres, a koliko se dobro obje poznaju govori činjenica da je borba otišla u golden score. U produžecima borbe Polleres nakon pregleda snimke sudaca pobjeđuje borbu požrtvovnom tehnikom.

Kao prva nositeljica kategorije Matić je u prvom kolu bila slobodna, u drugom kolu nakon minute i petnaest sekundi pobjeđuje Idelannis Gomez Feria (CUB) gušenjem. U četvrtfinalu je sjajno kontrolirala cijelu borbu protiv Martine Esposito (ITA) da bi je na kraju primila u zahvat držanja što joj je donijelo još jednu pobjedu. U polufinalu pobjeđuje Šveđanku Annu Bernholm, prvo je Matić povela borbu nožnom tehnikom, a Bernholm do kraja borbe skuplja tri opomene i u konačnici diskvalifikaciju.

U istoj kategoriji nastupila je i Lara Cvjetko koja je poražena u prvoj borbi od Nataliije Chystiakove (UKR). U kategoriji -63kg Katarina Krišto upisala je poraz protiv Tamires Crude (BRA) dok je bolja od Ive Oberan bila Francuskinja Agathe Devitry. 


POSLJEDNJE DODANO: