“USKOK je u Banovini bio prije desetak dana, zanimali su ih samo poslovni prostori”

USKOK je u Banovini zadnji put bio prije desetak dana i to ponovno zbog poslovnih prostora, ali nakon toga više nisu dolazili ni oni ni policija, kazao je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar koji je u utorak s ministrom Orsatom Miljenićem posjetio zatvor na Bilicama. Posebno je bio zadovoljan hranom.

– Hrana je odlična. Jeli smo isto što i zatvorenici. Bila je juha, meso punjeno povrćem s umakom od gljiva i pire krumpir. Kada smo došli u šali su nas pitali jesmo li se došli aklimatizirati, a na odlasku su nam poručili da se vidimo opet – rekao je Baldasar.

Komentirao je i situaciju sa zgradom nekadašnje Prime Stande u koju se trebao preseliti Općinski sud. 

– Ekspertize pokazuju da bi bilo najbolje da tu zgradu srušimo i da na tom mjestu gradimo drugu. Tadašnja ministrica koja je sklopila ugovor s privatnikom je trebala napraviti određene ekspertize, očito je da to nije napravila. Međutim, tu nisu sasvim riješeni imovinsko-pravi odnosi. Ideja je da se institucije presele u zgradu koju bi gradili na Trgu hrvatske bratske zajednice. Tu smo riješili imovinsko-pravne odnose. U nju bi se trebao useliti Općinski sud i DORH, a Županijski sud bi se proširio na prostor koji sada koristi DORH – objasnio je Baldasar.

Bivša dogradonačelnica Anđelka Visković nije htjela kazati planira li vratiti novac koji je mimo zakona dobila u vrijeme dok je sjedila u upravnim vijećima, nadzornim odborima i skupštinama gradskih tvrtki i ustanova.

– Moj rad je bio u skladu sa zakonom, a po pitanju naknade se neću očitovati – bilo je sve što je Visković imala kazati o tome.

POSLJEDNJE DODANO: