POČETAK SEZONE

Atraktivni PRO 3×3 otvoren dvodnevnim turnirom pred brojnom publikom u Trogiru

Dvodnevnim spektakularnim turnirom, održanim u petak i subotu (10. i 11. svibnja) na atraktivnoj lokaciji rive podno Kule Kamerlengo u Trogiru, otvorena je treća sezona PRO 3×3 Toura, serije međunarodnih turnira u 3×3 košarci 3×3, pod punim nazivom PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel. 

U jakoj međunarodnoj seniorskoj konkurenciji prvi ovogodišnji turnir PRO 3×3 Toura 2024 driven by Opel osvojila je ekipa 3×3 Srebrenik iz Bosne i Hercegovine, koja je u iznimno napetoj finalnoj utakmici, odigranoj preksinoć (subota, 11. svibnja), svladala hrvatsku ekipu Borik Bjelovar rezultatom 21:20. Osim FIBA bodova, prvoplasiranoj momčadi u Senior Elite Men kategoriji pripala je i novčana nagrada od 2.000 eura, drugoplasirana ekipa dobila je iznos od 600 eura, a trećeplasirana momčad Pharma Classic 400 eura. Pobjednici su nastupili u sastavu: Abdulgani Ahmeljić, Zlatko Golijanin, Armin Hrštić i Nemanja Žigon. I ove godine na PRO 3×3 Touru održavaju se ogledi juniorskih U-19 ekipa u 3×3 košarci. Pobjednik juniorskog nadmetanja u Trogiru postala je ekipa Široki koja je u finalu svladala momčad Kaštela rezultatom 22:13. Treće mjesto osvojila je ekipa Mazguni. 

Jako nam je drago što je prva postaja ovogodišnjeg PRO 3×3 Toura bio upravo prelijepi grad Trogir, koji se i drugu godinu zaredom pokazao kao izvrstan domaćin. Od srca zahvaljujemo na odličnoj suradnji i potpori Gradu Trogiru i Turističkoj zajednici grada Trogira – istaknuli su iz Udruge PRO 3×3, glavnog organizatora PRO 3×3 Toura 2024. driven by Opel. Dodaju kako se 3×3 košarka pokazala kao idealan sport za odigravanja na top turističkim destinacijama, što dokazuje i velik broj inozemnih gledatelja uz teren oba dana turnira. Drugoga dana u Trogiru je organiziran je i Kids Day s brojnim sadržajima i događanjima namijenjenima djeci koji je polučio odaziv mnogih mališana. Bila je organizirana i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje. Na kraju druge večeri dogodio se i emotivan i zanimljiv događaj jer su nazočni sudionici, organizatori i posjetitelji zajednički, uz izravan prijenos nastupa hrvatskog predstavnika Baby Lasagne na Eurosongu, spontano i veselo zaplesali na taktove pjesme „Rim Tim Tagi Dim“! 

Druga postaja PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel ponovno se nalazi na morskoj obali, a idući turnir bit će organiziran već u petak i subotu, 17. i 18. svibnja 2024., u divnom Hvaru, ponovno na atraktivnoj lokaciji – hvarskoj Pjaci, odnosno Trgu Svetog Stjepana. Inače, ovogodišnji PRO 3×3 Tour će se u razdoblju od 10. svibnja do 17. kolovoza 2024. održati na ukupno 10 impresivnih lokacija, većinom u središtima gradova, diljem Hrvatske. 

Riječ je o jedinstvenom sportsko-turističko-edukativnom događaju koji ima i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve prijavljene ekipe iz Hrvatske i inozemstva prikupljaju bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na veliko finale u sklopu ovog Toura koje će biti organizirano 16. i 17. kolovoza 2024. u Šibeniku. PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel ponovno ima prestižan status FIBA Quest za mušku Elite kategoriju pa će pobjednik Završnog turnira 12. i 13. listopada 2024. putovati na FIBA 3×3 World Tour Masters u Amsterdam (Nizozemska)!

PRO 3×3 Tour organizira Udruga PRO 3×3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Glavni sponzor je Opel, a sponzori su još HEP, Jamnica ProSport, Bigraf, Jana, Hell, Lenovo, Mediteran produkcija, Enlio, Tahograf i Antao 2002. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub, Sportnet.hr i Pixsell Photo & Video Agency. Partneri i sponzori turnira u Trogiru su Grad Trogir i Turistička zajednica grada Trogira. 

Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru u Trogiru možete pronaći na službenoj internetskoj stranici i na društvenim mrežama Toura te na stranicama Turističke zajednice grada Trogira.

POSLJEDNJE DODANO: