SHOW NIGERIJCA

Atalanta osvojila Europsku ligu hat-trickom Ademole Lookmana, Mario Pašalić igrao od 57. minute

Nogometaši Atalante su pobjednici Europske lige nakon što su na Aviva stadionu u Dublinu pobijedili Bayer Leverkusen s 3:0. Sva tri pogotka za prvi europski trofej kluba iz Bergama (i drugi uopće, imaju još samo talijanski kup iz 1963. godine) postigao je 26-godišnji Nigerijac Ademola Lookman.

Mario Pašalić je za Atalantu igrao od 57. minute kad je zamijenio Charlesa de Ketelaerea, dok je za poraženi Bayer prvo poluvrijeme odigrao Josip Stanišić, a zamijenio ga je napadač Victor Boniface.

Koliko je ovo veliki uspjeh za Atalantu dokazuje podatak da je ovo prvi poraz momčadi iz Leverkusena ove sezone. Do finala Europske lige su imali niz od 51 utakmice bez poraza, pritom su prvi put postali prvaci Njemačke, dok u subotu igraju finale njemačkog kupa protiv Kaiserslauterna.

Lookman je imao svoj show, tri fantastična pogotka je zabio. „Račun je otvorio“ u 12. minuti kad je ušao iza leđa Palaciosu i pogodio u rašlje na dodavanje Zappacoste. U 26. minuti je zabio s distance, iznenadio je i braniče i vratara Kovara svojom brzinom i preciznošću. Konačno, u 75. minuti je zaokružio hat-trick, primio je loptu na lijevoj strani, cimnuo Tapsobu i poslao loptu u suprotne rašlje.

POSLJEDNJE DODANO: