Nazor: Želimo potpuno iskristalizirati sliku za sljedeću sezonu

Košarkaši Splita sutra od 18.30 sati na Gripama dočekuju Dardu u prvoj utakmici Lige za opstanak. Podsjetimo, ovo je drugo kolo, a u prvom su “žuti” bili slobodni.

– Došli smo u fazu ovih izlučnih utakmica u kojima želimo što prije ostvariti svoj cilj s početka sezone, a to je matematičko osiguravanje opstanka. U ovoj sezoni pokušali smo afirmirati što više igrača iz vlastitog pogona i cilj nam je nakon što osiguramo opstanak dati još više prilika našim mladićima, bez obzira izgubili ili dobili koju utakmicu više ili manje. Želimo potpuno iskristalizirati sliku za sljedeću sezonu – kazao je trener “žutih” Ante Nazor koji se zatim okrenuo sutrašnjem suparniku. 

– Respektiramo Dardu, oni su nam ove sezone znali stvoriti probleme, ovo je utakmica s više zamki i zato moramo nametnuti svoj ritam svih 40 minuta ako želimo doći do pobjede.

Ostale momčadi Lige za opstanak su se pojačale u pokušaju da zadrže prvoligaški status. 

– Istina, sve druge momčadi osim nas i Darde su se pojačale. Oni također idu sličnim putem kao i mi, oslanjaju se na vlastite snage i zato ih još više simpatiziram – zaključio je Nazor. 

Split bi u sutrašnjoj utakmici trebao biti kompletan iako je uoči utakmice Matić imao sitnih problema s leđima, dok je Markulin izostao s treninga zbog temperature. 

Sportski direktor “žutih” Damir Tvrdić je na kraju današnje tiskovne konferencije istaknuo još jedan uspjeh klupskog omladinskog pogona. Naime, kadeti Splita postali su prvaci Dalmacije na Završnom turniru koji je ovog vikenda održan u Dubrovniku. Predvođeni trenerom Domagojem Kujundžićem Split je u grupi pobijedio Borik i Dražen Petrović, da bi u polufinalu svladao Alkara. U finalu su se “žuti” ponovno sreli s Draženom Petrovićem kojeg su svladali rezultatom 93-59.

POSLJEDNJE DODANO: