Robokup 2023.: Po dvije ekipe iz Imotskog i Splita plasirale su se na državno natjecanje

Robokup je ekipno natjecanje učenika viših razreda osnovnih škola iz elementarne robotike koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture i osnovnim školama.

Županijsku razinu Robokupa 2023. organizira i provodi Zajednica tehničke kulture grada Splita u suradnji s Udrugom za robotiku „Inovatic“. Natjecanje se održalo 3. travnja 2023. u 9.00 sati na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu, a sastojalo se od dva dijela. Prvi dio je kod učenika zahtijevao primjenu vještina pri izradi različitih strujnih krugova te primjenu određenih teorijskih pojmova iz područja tehničke kulture. U drugom dijelu natjecanja učenici su iskazali vlastite vještine upravljanja robotskim vozilom pomoću određenih programa.

Na natjecanju je sudjelovalo šest ekipa s područja grada Splita i grada Imotskog, pod mentorstvom Udruge za robotiku „Inovatic“, Zajednice tehničke kulture grada Splita te Zajednice tehničke kulture grada Imotskog i osnovne škole „Stjepan Radić“ u Imotskom. Natjecanje se odvilo u prijateljskom, edukativnom okruženju, te su se u sklopu istoga razmijenila znanja i iskustva, a osim natjecateljskog, uvelike se njegovao i suradnički duh.

Po završetku natjecanja, izdvojene su četiri ekipe koje su se plasirale na državnu razinu natjecanja: 

1. mjesto – ekipa OŠ „Stjepan Radić“, Imotski 
učenici: Tihomir Ivan Patrlj, Nina Dumančić i Ivan Karin, mentor: Zoran Gabelica
2. mjesto – ekipa ZTK grada Imotskog, Imotski 
učenici: Danijel Jović, Gabrijela Tolić, Lucija Perić, mentor: Danijel Dodig
3. mjesto – ekipa ZTK grada Splita, Split
učenici: Ana Veić, Marta Jerčić, Vito Šikić, mentor: Ella Rinčić
4. mjesto – ekipa Udruge za robotiku „Inovatic“, Split
učenici: Vito Tonšić, Gabriel Milas Caktaš, Mihovil Letina, mentor: Jozo Pivac 
Ovim putem čestitamo i zahvaljujemo svim ekipama na sudjelovanju i u provedbi natjecanja županijske razine Robokupa 2023. u Splitsko-dalmatinskoj županiji ! 

POSLJEDNJE DODANO: