NA PREDSTAVLJANJU KANDIDATA

Ante Sanader kolegici rekao da se mora udati jer “mandat u saboru ne dolazi besplatno”

HDZ je jučer u Zadru imao predstavljanje kandidata za IX. izbornu jedinicu, koju predvodi ministar pravosuđa Ivan Malenica. Poznato je da HDZ nije ispunio žensku kvotu kada je u pitanju IX. izborna jedinica jer od šest žena, koliko su po zakonu trebali imati na svojoj listi, HDZ i njegovi koalicijski partneri imaju samo dvije: Branku Juričev Martinčev i Nikolinu Baradić.

Na predstavljanju je to dodatno istaknuo Ante Sanader, treći na listi za IX. izbornu jedinicu, koji je u svom pozdravnom govoru govorio o bračnom statusu kolegice Nikoline, piše Zadarski.hr.

-Nas pet ima 18 djece. To je 3.6 djeteta u prosjeku. Prosjek nam dižu ova dvojica koji imaju po pet djece. To je poruka koju smo željeli poslati kao moderni HDZ, da se mi držimo svoje tradicije i svojih kršćanskih vrijednosti. Samo ovaj ima pet sinova, ovi pet kćeri pa nisu stali i ne smiju stati, ovi moraju dobiti kćer, a ovi sina. To sve govorim radi mlade kolegice Nikoline koju sam cijelo vrijeme u saboru nagovarao da se mora udati jer drugi mandat sabora ne dolazi besplatno, kazao je Sanader.

-Ljudi moji zalud vam svi projekti ako djece ne bude, promislite koliko će Hrvata biti za sto godina. Ja po Zagrebu vidim kako žene vode samo pasiće, vrlo malo njih vodi djecu, tako da mislim da je to jedan od najvažnijih prioriteta koji je HDZ stavio u svoj program, kazao je Ante Sanader.

POSLJEDNJE DODANO: