EP U TAJLANDSKOM BOKSU

Ani slomljen nos, Hele (opet) zlatna, Vito i Ivan uzeli broncu

U turskoj Antalyji od 7. do 15.prosinca održavalo se seniorsko muaythai (tajlandski boks) prvenstvo Europe. Hrvatsku je ukupno predstavljalo 5 natjecatelja koji su osvojili fenomenalne četiri medalje. Helena Jurišić je postala europska prvakinja, Ana Bajić je uzela srebro nakon poraza u finalu, Vito Košar i Ivan Bertić broncu, što je bilo dovoljno da naši ostvare visoko sedmo mjesto u ukupnom poretku reprezentacija


U pratnji boraca bili su predsjednik Hrvatskog saveza tajlandskog boksa Mario Franić, voditelj stručne komisije Siniša Andrijašević, direktor reprezentacije Dario Jurišić i trener Mario Košar.
Helena Jurišić po tko zna koji put ispisuje povijest borilačkog sporta, u samo dvadeset dana osvojila je svjetsko seniorsko kickboxing prvenstvo i europsko seniorsko muaythai prvenstvo. Trenutno u svojoj karijeri ima šest svjetskih zlata i šest europskih zlatnih medalja u dva različita sporta. Spomenimo još da je svjetska i europska muaythai prvakinja u dvije različite težinske kategorije (-71 i -75kg). Ali, to nije njena zadnja riječ.

Na žalost, naša Ana Bajić unatoč fenomenalnoj borbi i vodstvu u sva tri bodovna suca predaje finalnu borbu krajem druge runde radi ozljede nosa odlukom liječnika. Što reći o najjačoj teti na svijetu, kao i uvijek borbena, srčana i nasmijana, u tom motu je ušla u borbu protiv Bjeloruskinje, a isto tako je i završila. Ponosno, ali ipak s malom tugom u lijevom oku i na nosu, jer su svi znali da je bila jako blizu zlatu. Nije mala stvar biti svjetski seniorski kickboxing prvak, a isto tako viceprvak Europe u tajlandskom boksu u samo dvadeset dana.

Foto: DNMoramo spomenuti i Petra Drežnjaka koji se lavovski borio u četvrtfinalu protiv svjetskog prvaka Rusa Petrenka i na žalost odlukom sudaca izgubio, iako je nekoliko puta bacao udarcima protivnika u knockdown. Petru je ovo unatoč porazu bila najbolja borba u njegovoj karijeri, pokazao je i dokazao da pripada samom vrhu superteške kategorije.
Hrvatska delegacija dobila je i posebno priznanje na izbornoj skupštini europske federacije za dosadašnji uspješan rad i rezultate.

POSLJEDNJE DODANO: