OSMA POBJEDA SINJANA

Alkar se poigrao sa Škrljevom za siguran ostanak u HT Premijer ligi

Košarkaši Alkara su vrlo uvjerljivo sa 99:71 pobijedili Škrljevo u Kostreni u 26. kolu HT Premijer lige, te na taj način potvrdili ostanak u elitnom razredu hrvatske košarke. Škrljevo će, naime, ostati na predzadnjem mjestu i morat će u razigravanje s drugoplasiranim klubom iz drugog razreda, a momčad Damira Milačića do kraja prvenstva može gledati kako što više popraviti plasman. Možda se umiješati i u borbu za doigravanje. Alkaru je ovo bila osma pobjeda, toliko ih ima i Dubrava.

Sinjani su se počeli odvajati u drugoj četvrtini, koju su dobili sa 29:16, a veliki impuls dao je Srđan Brocić ulaskom s klupe. On je u manje od 10 minuta ubacio 17 poena. Da će bodovi put Sinja postalo je jasno u trećoj četvrtini nakon koje je Alkar imao čak 25 koševa prednosti.

ŠKRLJEVO: Whitney 3, Krajina 6, Gulin 5, Svoboda 15, Hollowell 5, Bart 7, Šljivarić 1, Salopek 2, Rajković, Šarić 6, Ćošić, Stanojević 21.

ALKAR: Alok 17, Anderson 13, Blatančić 13, Marčinković 8, Jukić 6, Brocić 17, Nazor, Matulina 8, Boban 2, Gurley 2, Tomašević 6, Vučić 7.

POSLJEDNJE DODANO: