POVIJEST SE NIJE PONOVILA

Alkar sanjao čudo, Split ga spustio na zemlju

Sinjani su sanjali podvig kakav su ostvarili prije 29 godina kada su u sedam dana pobijedili Cibonu u Sinju i Split na Gripama, ali nakon što su za vikend „skinuli“ Zagrepčane pod Kamičkom, drugi dio pothvata ostao je nedostižan. Split je, naime, pobijedio Alkar s 89:68 u 24. kolu HT Premijer lige.

Istina, momčad Damira Milačića se dobro držala do sredine treće četvrtine, no nakon što je Tonko Vuko oteo loptu neopreznim gostima i taj potez okrunio tricom za 59:58 u 27. minuti, „alkari“ se više nisu mogli oporaviti. Do tada su se dosta dobro vraćali iz minusa (Split je otvorio 8:0, pa je Alkar odgovorio svojim jedinim vodstvom 10:11; onda je bilo 29:16 u 12. minuti, a na poluvrijeme se otišlo sa 42:39). Konačno, Alkar je bio i na 42:41, imao je i dva napada za vodstvo. Split je zaigrao čvršće u obrani, još jednom utekao i zapečatio 21. pobjedu u prvenstvu sa četiri koša u prvih 16 sekundi posljednje četvrtine. Najprije Sullivan, pa krađa Kalajžića opet neopreznim Sinjanima i polaganje za 69:54. Pred kraj bilo i najviših plus 22…

– U prvom poluvremenu samo prvih 5 minuta je bilo dobro i koncentrirano. Dopustili smo Alkaru da ravnopravno igra s nama. U trećoj četvrtini smo imali bolji pristup, pred kraj uhvatili napadački ritam s boljim protokom lopte. Sada se idemo revanširati Zaboku za onaj neočekivani poraz – rekao je trener Splita Slaven Rimac.

– Mi smo protiv Cibone odigrali strašno dobru utakmicu. Ovdje smo odigrali dobro prve dvije četvrtine. Nismo imali dobru organizaciju igre, izgubili smo čak 19 lopti – mišljenje je trenera Alkara Damira Milačića.

– Nismo se uspjeli držati dogovorenih stvari, presudilo je ono što smo znali, kao što je kvaliteta Shortera. Idemo dalje, čekaju nas nove utakmice – smatra Pavle Marčinković.

– Alkar je u prvom dijelu igrao s nekom ekstra motivacijom, mi smo pronašli energiju u drugom dijelu i zasluženo pobijedili – rekao je Vito Kučić.

SPLIT: Funderburk 14, Perković 1, Shorter 18, Sullivan 13, Kalajžić 12, Tišma 4, Runjić 2, Kučić 12, Vuko 9, Dubravčić, Pavin, Ljubičić 4.

ALKAR: Alok 11, Brocić 9, Anderson 12, Blatančić 9, Nazor, Matulina 4, Boban 3, Marčinković 10, Gurley 5, Tomašević, Vučić 5, Jukić.

POSLJEDNJE DODANO: