POSLUŠAJTE!

Albina u novoj pjesmi progovara o čarima ponovnog susreta!

Kreativnu i iznimno aktivnu glazbenu godinu Albina zaključuje uz „Strah“ – još jednu autorsku pjesmu i spot kojima nastavlja hrabro dijeliti osjećaje sa svojom publikom. Javnost ju je upoznala kao polufinalisticu prethodne sezone The Voice, svijet je plesao uz njen „Tik-Tok“, a ovu je godinu obilježila autorskim pjesmama „27.“, „Žar“ i „Grad Sve Zna“! Unatoč nazivu najnovije pjesme – jasno je kako nema straha za mladu glazbenicu koja već ima niz planova za 2024.! Iduće godine nastupit će kao posebna gošća internacionalnog Barcelona Eurovision Party 2024, a što još sprema – otkrit će u pravo vrijeme! U međuvremenu, video spot za „Strah“ dostupan je na službenom YouTube kanalu glazbenice, a pjesma se može slušati na svim glazbenim platformama.

“Najnovija pjesma govori o čari ponovnog susreta”

Pjesma ‘Strah’ nastala je još prije nešto više od godinu dana, ali jednostavno je čekala svoj trenutak – otkrila je Albina dodavši kako inspiraciju pronalazi posvuda na čemu je posebno zahvalna budući da joj nove ideje i pjesme dolaze s lakoćom.

Iako sam dugo bila samokritična kada je riječ o pisanju tekstova i autorskom angažmanu, sad kad sam u potpunosti prigrlila svoj način izražavanja kroz pjesme – ne želim to pustiti! Dapače, rado sve dijelim s publikom“, opisuje te napominje kako se u kreativnom procesu ne voli ograničavati i pripisivati pjesmama točno određeno značenje. Ljepota je u slobodi izražavanja, ali i slobodi interpretiranja te voli pustiti svojoj publici da u pjesmu unesu svoje priče i povežu se s emocijama koje im bude dok ju slušaju. „Najnovija pjesma govori o čari ponovnog susreta i nastala je u jednom pozitivnom ambijentu te ju kao takvu i predstavljam, sve ostalo je na slušateljima – zaključuje.

Albina potpisuje tekst pjesme, a kao i kod prethodnog singla „Grad Sve Zna“, njenu glazbenu ideju za „Strah“ upotpunili su, dragi joj suradnici i prijatelji, Đana Smajo i Hrvoje Domazet koji (uz Đanu i Albinu) supotpisuje glazbu te stoji iza aranžmana i cjelokupne produkcije, odnosno mixa i masteringa singla.

Iza estetskog pratećeg video spota, također stoje već poznati suradnici, Ana Cindrić i Luka Matković, a svi prekrasni kadrovi – od zore do zalaska – snimljeni su na otoku Braču. Uz posebnu zahvalu Josipu Paštaru Pakiju na narančastom limenom ljubimcu „bubi“ (u kojoj se Albinu u Splitu može vidjeti i ovih dana), velika zahvala ide „Wild Brač“ timu i njihovim konjima koji su spremno prihvatili uloge u spotu.

“Željela sam nešto posve jednostavno”

Kod odabira primarne lokacije nije bilo dvojbe. Znala sam da to mora biti ‘Wild Brač’ iza kojeg stoji već poznat mi duo – momci koji su nam za ovu priliku širom otvorili vrata svog malog životinjskog raja na otoku Braču. Zaista imaju prekrasno mnoštvo životinja, a najviše konja, s kojima sam se imala priliku upoznati ranije. Dan je bio predivan, lijepo smo se svi družili i jako sam sretna kako je sve ispalo“, izjavila je Albina koja je imala jasnu viziju što želi za prateći spot, a što je dodatno ostvarila i upustivši se s prijateljicama Deom Mikačić i Karlom Šilović u odabir outfita. „Za ovaj spot sam željela nešto posve jednostavno, nešto što bih nosila i u svakodnevnoj ili nešto posebnijoj prilici, nešto što bih željela imati u svom ormaru. Lepršavo, neopterećeno i ženstveno. Mislim da smo to i postigli.

Albina je ponovo imala smjernice tj. koncept spota na koji smo se nadovezali i stvorili nešto čime smo izuzetno zadovoljni – dodaje dvojac koji stoji iza spota,

Posebno nam je što se, s čistom estetikom i odabirom lokacija, potpuno razlikuje od spota za ‘Grad sve zna’ na kojem smo također surađivali. Zahvalni smo na još jednoj pozitivnoj suradnji s Albinom, a ovim putem zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pridonijeli realizaciji ovog spota, pogotovo ‘Wild Brač’ ekipi“.

POSLJEDNJE DODANO: