TRENER JURE IVANKOVIĆ

“Ako moraš motivirati igrača da igra za Hajduk, onda znaš da si grubo pogriješio u njegovu odabiru”

U nastavku „tužnog proljeća“ Hajduku su do kraja prvenstva ostale još tri utakmice. Prva na redu je u nedjelju od 19.10 sati protiv Istre 1961 na stadionu Aldo Drosina. Privremeni trener Jure Ivanković podijelio je svoja razmišljanja s medijskim djelatnicima.

U svjetlu ovoga što se događalo prije posljednje utakmice, možete li pojasniti što je sa Sahitijem i Diallom, te Mikanovićem?

Dino Mikanović je neprimjereno reagirao prema djelatnicima medija nakon neistinite informacije koja je izašla na T-Portalu, on je sankcioniran novčano prema klupskom pravilniku. Taj iznos će biti doniran udruzi Bilo srce. On se već ispričao nekolicini, preko naše službe također je uputio ispriku svima koji su se osjetili uvrijeđenima – rekao je Božo Pavković u ime kluba.

– Što se Sahitija i Dialla tiče, oba su se vratila u trenažni proces nakon suspenzije. Na žalost, Sahiti je jučer dobio udarac u oko i neće biti u konkurenciji, Diallo hoće. Nadam se da se takve stvari više neće ponavljati.

Tko se vraća od ozlijeđenih?

– Nema nekih velikih povrataka, čak smo ostali bez tri igrača, Benrahou, Prpić i Kalik. Livaja je u treningu, on bi jedini mogao kandidirati za nastup.

Kako ste doživjeli poraz od Varaždina?

– Sve skupa nas je taj poraz pogodio i razočarao. Očekivali smo nastavak rasta u igri. Mislim da je upitan bio pristup, nedostajalo je energije i motivacije. Zbog toga naša individualna kvaliteta nije mogla doći do izražaja.

Kladionice su ponudile postotke tko će biti trener Hajduka, puno ih se spominje, ali ne i vas.

– Bit će neka druga funkcija za mene, sigurno neću biti trener prve momčadi. Zato nisam iznenađen što me nema u ponudi.

Kako stimulirati igrače kad ove utakmice ništa ne znače?

Dosta dobro pitanje. Raditi u ovim okolnostima je velika čast i zadovoljstvo, a s druge strane izazovno i teško. Kod sportaša je nužna ustrajnost u motivaciji. Ako ga moraš motivirati, onda znaš da si grubo pogriješio u odabiru igrača. Nije dobro da se protivnik izruguje Hajduku, bit će utakmica i sljedeće sezone, ne smije se rasipati ugled kluba.

Kako osjećate strance, doživljavaju li Hajduk?

– Ako žele najbolje za sebe, to može biti dovoljno i za nas. Oscilacija je bilo kod svih, ne bih dijelio na domaće i strance. Moramo biti pametniji za sljedeću sezonu.

Ide li Livaja u Pulu?

– Još nije odradio trening do kraja. Jučer je osjetio bol u koljenu. Njegova ozljeda je specifična. Ako nije sto posto spreman, nema smisla riskirati. Marko je puno puta ove sezone igrao ozlijeđen. Išao je preko granica boli i zato sada pati. Još ne znamo hoće li ići u Pulu, imamo još trening u subotu ujutro.

Što je s Perišićem?

– On napreduje iz dana u dan. Svjestan je da to ide sporo. Dogodi se i slabija utakmica. Postoji mogućnost da u Puli krene od početka i na sebi prirodnoj poziciji.

POSLJEDNJE DODANO: