PUNO POSLA!

Akcije vatrogasaca u Dalmaciji: Od požara do tehničkih intervencija

U 22:57 sati, na adresi Domovinskog rata 61a u Splitu, oglasio se vatrodojavni alarm, što je zahtijevalo tehničku intervenciju. Na mjesto događaja stiglo je jedno vozilo Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Split s ukupno šest vatrogasaca koji su izvršili potrebne preglede i osigurali područje.

Sat vremena kasnije, u 23:58 sati, JVP Split je reagirala na tehničku intervenciju uklanjanja stabla koje je palo na osobno vozilo marke Škoda Octavia na adresi Šetalište Ivana Meštrovića 43. U ovoj akciji sudjelovala su dva vozila s ukupno šest vatrogasaca, koji su uspješno uklonili stablo.

Sljedeća intervencija dogodila se u 00:33 sati na adresi Cvite Fiskovića, gdje je bilo potrebno ukloniti stablo s kolnika. U ovoj akciji sudjelovalo je jedno vozilo JVP Split s tri vatrogasca.

Intervencije Dobrovoljnog Vatrogasnog Društva (DVD) Grada Splita

DVD Split je također bio aktivan, s intervencijom koja se dogodila u 20:35 sati na Poljani Tina Ujevića, gdje je došlo do požara smeća u betonskoj kanti. Na ovoj intervenciji sudjelovalo je jedno vozilo s tri vatrogasca koji su brzo ugasili požar.

Dojavljeni i Proslijeđeni Događaji s Područja Županije

Na području Kaštel Štafilića, na cesti D8, u 09:35 sati dogodila se prometna nezgoda. Na intervenciji su sudjelovali DVD Kaštela s tri vozila i dvanaest vatrogasaca, DVD Gomilica s jednim vozilom i tri vatrogasca, DVD Mladost s jednim vozilom i tri vatrogasca, te JVP Trogir s jednim vozilom i tri vatrogasca.

U 15:32 sati, u Kamenmostu je izbio požar livade, pri čemu je opožareno 6000 m² trave. Na intervenciji je sudjelovalo jedno vozilo JVP Imotski s tri vatrogasca, a požar je uspješno pogašen u 16:55 sati.

Na otoku Šolti, u mjestu Maslenica, u 17:15 sati, došlo je do požara roštilja pored kuće. Na intervenciji je sudjelovalo jedno vozilo DVD Šolta s tri vatrogasca koji su ugasili požar.

U Kaštel Sućurcu, u 20:17 sati, izbio je požar trave i niskog raslinja. Opožarena površina iznosila je oko 300 m². Na intervenciji su sudjelovala dva vozila DVD Mladost s pet vatrogasaca, a požar je pogašen do 21:00 sati.

U Rudinama, u 3:30 sati, izbio je požar otvorenog prostora, zahvativši makiju i raslinje na površini od oko 2000 m². Na intervenciji su sudjelovala dva vozila DVD Kaštela s šest vatrogasaca i jedno vozilo DVD Gomilica s tri vatrogasca. Požar je lokaliziran u 4:10 sati i potpuno pogašen u 5:00 sati.

POSLJEDNJE DODANO: