Baldasar: Split treba dobiti ovlasti županije, niti jedan grad na svijetu nema ovakvu šetnicu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar u petak je, u društvu stranačkog šefa, premijera Zorana Milanovića svečano otvorio šetnicu ispred hotela Ambasador. 

– Za vrijeme mandata Željka Keruma napravljen je prvi dio, sada smo mi ostalo kompletirali, nedostaje još samo devet metara, koje zbog županijske koncesije mora biti izdvojeni projekt, no i to ćemo završiti u sljedeća dva mjeseca tako da je kompletna Zapadna obala, sa svojih 120 metara, biti završena. Ne vjerujem da će iti jedan grad imati toliku šetnicu, jer ako gledamo da se možemo šetati oko cijelog Marjana, a plan je da se dođe i do Stobreča. To radimo u suradnji s Eko-kaštelanskim zaljevom, Vodovodom i Hrvatskim vodama, to je za sljedeću godina dana. Ukupno smo platili 13.5 milijuna kuna s PDV-om, a tih devet metara i školjeru koju ćemo dovršiti iznosit će još dodatnih 3.5 milijuna kuna tako da je konačni trošak 17 milijuna kuna – objasnio je prvi čovjek Splita, te potvrdio kako će se i sljedeće ljeto na Zapadnoj obali parkirati jahte. 

– Hoće. Mi ovdje iznajmljujemo bitve, a jahte se tu nađu slučajno – odgovorio je dobro raspoloženi Baldasar. 

Sljedeći veliki projekt Splita trebala bi biti Istočna obala.

– Da, čekam samo da mi buduća Vlada, dakle ova koja će produžiti mandat, da ovlasti velikog grada i onda ćemo sa županijom razriješiti taj odnos. Ne kažem da nam županija radi problem, dapače, korektni su i ponašaju se partnerski, ali mislim da bi grad Split trebao imati vlastite ovlasti. Nadam se da ćemo u idućem mandatu ove Vlade dobiti ovlasti velikoga grada odnosno županije – dodao je splitski gradonačelnik, te izvijestio u kojoj je fazi projekt gradnje novog hotela Ambasador. 

– Hotel ima lokacijsku dozvolu, dobili su od županije pomorsku koncesiju i ja se nadam da će uskoro podnijeti zahtjev za građevinskom dozvolom. Nadam se da će to ići što brže, svi parametri su tu da se s gradnjom započne iza Nove godine – zaključio je Ivo Baldasar. 

POSLJEDNJE DODANO: