Zdravko Mamić: Nikad neću otići iz Dinama!

Izvršni predsjednik GNK Dinamo Zdravko Mamić izjavio je danas na konferenciji za novinare da nikada neće napustiti zagrebački klub, komentirajući tako inicijativu bivših Dinamovih igrača koji žele demokratski ustroj kluba i izbor uprave po načelu “jedan član – jedan glas”.

“Nikad neću otići iz Dinama! Mogu otići jedino ako to legalno odluče organi kluba i ako se uspješno provede privatizacija kluba. Dinamo mora hitno otići u privatizaciju, ali poznajući mentalitet mislim da nema šanse da to provedemo. Nemojte očekivati da odem iz Dinama, otići ću samo ako se pojavi pojedinac koji će to tražiti od mene ako se privatizira klub”, kazao je Mamić na konferenciji za novinare koja je organizirana istovremeno kada i konferencija inicijative “Za naš Dinamo” na kojoj su se pojavili bivši igrači zagrebačkog kluba Igor Bišćan, Darijo Šimić, Tomislav Šokota i Silvio Marić.

Mamić je za sve optužio još jednog bivšeg Dinamovca Zvonimira Bobana: “Idejni arhitekt cijele priče je Zvonimir Boban”.
Osvrnuo se i na incident u Splitu, gdje je za vrijeme utakmice Hajduk-Dinamo dobio udarac u glavu te je protiv njega podnesena krivična prijava zbog naguravanja s legendom Hajduka Ivom Begom. Požalio se na tretman koji delegacija Dinama ima kada god dolazi u Split u zadnjih nekoliko godina, dodavši kako mu se njemu i ostalim čelnicima Dinama nitko od vodstva Hajduka nije se ispričao za incident.

“Naš dolazak u Split na bilo koju utakmicu posljednjih nekoliko sezona je jednak odlasku u koncentracijski logor. Čuva nas više od tisuću policajaca, ne možemo se slobodno kretati. Kada želimo napustiti hotel kažu nam da izlazimo na vlastitu odgovornost. Inače, što se Poljuda tiče, ovo je četvrti put da sam fizički napadnut u svečanoj loži kao izvršni predsjednik Dinama”, istaknuo je Mamić.
“U 62. minuti sam nakon grubog previda suca reagirao i odmah su počeli bijesno vikati prema meni. Jedina obrana je bila da sam digao ruke u zrak kao pobjednik. Kada je Halilović zabio drugi gol, krenuo sam prema bijelom salonu što mi je jedino normalno. Na putu napada me Bego, kreće šakom na mene i dolazi policija. U tom sam trenutku dobio udarac šakom u potiljak i gotovo sam izgubio svijest. Što sam napravio? Jer sam digao ruke zbog Dinamove pobjede! Zamislite da sam u samoobrani nokautirao tog čovjeka?”, pojasnio je Mamić što se dogodilo na splitskom stadionu.

“Tragično je da nam se nitko od službenih osoba iz Hajduka nije došao ispričati”, požalio se izvršni predsjednik Dinama.
Na konferenciji je govorio i direktor Dinama Tomislav Svetina koji se nadovezao i kazao kako čelnici Dinama svojom gestom ili povikom nisu nikoga izazivali te je ponovio da su na Poljudu imali loš tretman.

“Nismo bili smješteni u svečanu ložu nego na pomoćnu zapadnu tribinu, pored navijača Hajduka koji su nas 90 minuta bez prestanka vrijeđali”, kazao je Svetina.

“Hajdukovoj delegaciji se nikada ništa nije dogodilo u Maksimiru i ne napada ih se verbalno kada slave gol”, dodao je, pitajući se tko treba odgovarati za cijelu situaciju u Splitu.

“Treba odgovarati organizator. Uvjeti za igru su bili neregularni”.

“Sada čekamo ispriku Hajduka, a nakon toga sankcije HNS-a prema Hajduku”, zaključio je Svetina.

POSLJEDNJE DODANO: