Denis Glavina produžio ugovor sa Splitom do ljeta 2017.

Nogometaš RNK Split Denis Glavina (28) produžio je ugovor s klubom iz Parka mladeži do ljeta 2017. godine. 

Obzirom da mu je na kraju ove sezone isticao ugovor, proteklog tjedna razgovarao je s upravom o produljenju suradnje. Obje strane su i prije dogovora tvrdile da je produljenje sigurna stvar, no u petak poslijepodne je sve i službeno potvrdio predsjednik kluba Slaven Žužul

– Denis je doveden kao iskusan igrač, a svoju je igru od dolaska u naš klub podigao na još višu, po meni reprezentativnu razinu. Struka i uprava zadovoljni su njegovim pristupom i igrama te je u potpunosti ispunio naša očekivanja. Sretni smo što je prepoznao vrijednost kluba i što ostaje s nama i u naredne tri sezone – kazao je Žužul. 

Glavina je tako prvi igrač koji je produžio ugovor, među brojnim nogometašima Splita kojima ovoga ljeta ističe suradnja s “crvenima”… 

– Zadovoljan sam. Ljudi u klubu me poznaju, znaju kako igram, na istoj smo valnoj duljini i svi zajedno vučemo prema ostvarenju europskih ciljeva. Pronašao sam sebe ovdje i zahvaljujem se svima u klubu, počevši od liječničke službe, tajnika, čistačica i uprave, jer svi imaju velike zasluge u mojim dobrim igrama. Drago mi je da mi je uprava ukazala ovakvo povjerenje i da su se odlučili za mene na dulji rok. I pregovori oko novog ugovora su prošli u obiteljskom tonu, puni povjerenja i razgovora o temama koje nisu vezane isključivo uz nogomet. Nedostaje mi obitelj. Uskoro stižu iz Ukrajine. Dogodine kćer kreće u školu i morat ćemo donijeti neke važne odluke, no svakako se nadam da ćemo na koncu svi zajedno živjeti u ovom prekrasnom gradu. 

* Predsjednik Slaven Žužul je rekao da si dostigao reprezentativnu formu. Imaš li kakve reprezentativne ambicije?

–  Sigurno da imam. S obzirom da nisam bio dio grupe, naravno da nije realno očekivati poziv za Brazil, ali u meni postoji veliki motiv da zaslužim poziv izbornika. Imam 28 godina, igram najbolji nogomet u karijeri, a uvjeren sam da ću dogodine igrati još znatno bolje. To je sigurno bio jedan od razloga zbog kojih ostajem jer promjena sredine uzrokuje brojne prilagodbe što zna rezultirati padom u igri. Stabilnost koju imam ovdje je izvrsna podloga, ako zdravlje posluži, teško će me izbornik izbjeći – završio je Glavina kroz smješak.

POSLJEDNJE DODANO: