Puljku “urudžbirane” još dvije kazne za Vilu Dalmaciju, pitanje je sad – graditi ili ne graditi

Novim Rješenjem Državnog inspektorata, od 23. ožujka, gradonačelnik Splita Ivica Puljak ponovno je kažnjen u iznosu od 100 tisuća kuna, točnije 13.272,28 eura. Ovim Rješenjem mora ukloniti rekonstruirane dijelove vodoopskrbnog sustava u Vili Dalmaciji.

Nikad nije dogodilo u Hrvatskoj ni šire ovo što se nama događa. Dobili smo 7. ožujka rješenje u kojem se mene osobno kažnjava sa 100 tisuća kuna i prisiljava na obustavu građenja. Ništa se tamo ne smije graditi, a da ne kažem da tih radova i nije bilo.
I onda 27. ožujka se daje rješenje u kojem se izdaje kazna ode 100 tisuća kuna i prisiljava se na uklanjanje izgrađenog dijela. U jednom rješenju se prisiljava na obustavu, a u drugom na građenje. I prijeti se kaznom ako se ne napravi što oni žele jer će se u protivnom izdati nova kazna od 120 tisuća kuna – rekao je Puljak pa sve ovo što se događa u posljednje vrijeme ocijenio političkom ucjenom.

– Mene osobno i našu političku opciju želi se spriječiti da djeluje u ovom društvu jer se izdaju besmislene kazne i niti jedan stručnjak ne zna treba li sad ovdje graditi ili ne treba – kazao je, a onda i priopćio o još jednom prekršajnom nalogu.

– Uz to, izdan je prekršajni nalog za neizvršenje rješenja u kojem je Mirna Veža u primopredajnom zapisniku pismeno rekla da je izvršen. Taj primopredajni zapisnik je svetinja demokracija. Da to nije tako, mi bismo trebali preispitati sve primopredajne zapisnike u povijesti grada. Ovo su, u najmanju ruku, čudna rješenja u kojim se prisiljava da se gradi, zapravo ne gradi. I dodatno, neprikosnoveni politički pritisak o kojem ću izvijestiti pravne i političke europske institucije jer ovo je pritisak da se ostavimo politike, da stanemo s uvođenjem reda. Mi nećemo pristati na to, borit ćemo se svim sredstvima na raspolaganju. 

U tom potonjem prekršajnom nalogu, Puljak je kao gradonačelnik dobio kaznu od 3 tisuća kuna, a grad Split još 30 tisuća kuna.

POSLJEDNJE DODANO: