Šibenik: Uhićen vođa grupe koja je provaljivala u sakralne objekte

Zbog sumnje da je počinio 22 teške krađe šibenska je policija prijavila 26-godišnjaka. Zajedno s ranije prijavljenim 28-godišnjakom iz Pokrovnika i 20-godišnjakom iz Šibenika provaljivao je u sakralne objekte, a policija je utvrdila i da je on bio i organizator grupe. U ožujku su provalili u 13 objekata na području Šibensko-kninske županije, šest na području Zadarske i tri na području Splitsko-dalmatinske. 

Prikupljali su informacije o objektima koji nemaju nikakav oblik zaštite, a ulazili su nasilno otvorivši ulazna ili bočna vrata objekata. Krali su novac od milodara i zlatni nakit, a u pojedinim objektima su razbacali predmete i oštetili kipove i slike vrijedne više od 30 tisuća kuna. 

Vođa grupe se koristio raznim automobilima, a ukradeni nakit je prodavao u prodavaonicama za otkup zlata u Šibeniku i Splitu. Utvrđeno je da je prodao ukupno 253 grama zlata čime je pribavio više od 33 tisuće kuna. Pretragom njegova stana policija je pronašla alat uz pomoć kojeg je izvršavao provale, a nakon istrage je predan pritvorskom nadzorniku.

POSLJEDNJE DODANO: