Ivošević o besplatnim obrocima: “Ovo je nakaradno na toliko razina…”

Nižu se reakcije po pitanju besplatne marende u splitskim školama. 

Poslijepodne se i dogradonačelnik Bojan Ivošević se oglasio, a njegovu objavu prenosimo u nastavku: 

– Ovo što smo zadnja 24 sata imali u medijskom prostoru po pitanju marendi u školama je nakaradno na toliko razina da bi se neki akteri trebali ostaviti posla koji rade.

Prije svega nužno je javnost upoznati s činjenicama. A one u 21. stoljeću imaju i vremenski zapis kad su nastale.

29. studenog 2022. – prva najava financiranja prehrane u školama

29. prosinca 2022. – Odluka stupila na snagu

30. prosinca 2022. – Normativi stupili na snagu

4. siječnja 2023. – mailom dostavljen Gradu Splitu dokument “UPUTE OSNIVAČIMA OSNOVNIH ŠKOLA ZA PROVOĐENJE ODLUKE O KRITERIJIMA I NAČINU FINANCIRANJA TROŠKOVA PREHRANE, ODNOSNO SUFINANCIRANJA ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA ZA DRUGO POLUGODIŠTE”

5. siječnja 2023. – Grad Split javno komunicira kako će u ponedjeljak 09. siječnja 2023. u svim osnovnim školama djeca imati obrok jednako kao i u ostatku RH. One koje imaju tehničke uvjete pružat će tople obroke, one koje nemaju tehničke uvjete do ispunjenja istih će imati suhe obroke, a paralelno se pokreće javna nabava preko grada za dostavu u kojoj za razliku od nekih drugih gradova Grad Split će prilikom nabave paziti i na posebnu prehranu koju neka djeca zahtijevaju iz zdravstvenih razloga.

Tu u civiliziranom svijetu staje ikakva diskusija, ali ne i u nakaradnim umovima članova kriminalne organizacije koji su spremni ostaviti djecu gladne samo kako bi mogli izmišljati da gradska uprava nešto nije realizirala.

Pa evo kako je njihov nakaradni performans kreiran:

1. čin

Kriminalna organizacija objavljuje priopćenje prepuno neistina s potpisom ravnateljice OŠ Srinjine, koja je ujedno potpredsjednica HDZ Split, gdje napadaju Grad Split jer je Vlada RH nesposobna iti jednu mjeru donijeti uz plan provedbe, a usput ignoriraju da i župan Boban koji je na čelu SDŽ na isti način kao i Grad Split premošćuje infrastrukturni problem nedostatka kuhinja i rokova potrebnih za javnu nabavu obroka u školama kojima upravlja SDŽ nabavkom suhih obroka. Da i SDŽ ne pruža tople obroke od ponedjeljka, nažalost to nije na naslovnicama.

2. čin

Slobodna Dalmacija objavljuje članak s potpredsjednicom HDZ Split koja je ujedno ravnateljica OŠ Srinjine gdje se ove morbidne laži guraju u medijski prostor i tad kreće histerija.
https://slobodnadalmacija.hr/…/u-ponedjeljak-pocinje...

3. čin

Slobodna Dalmacija objavljuje članak s HDZovim županijskim pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislavom Đonlićem. U navedenom intervjuu dotični priznaje kako ipak županija neće davati tople obroke od ponedjeljka:

“Marenda za učenike (mliječni obrok/suhi obrok) će u najvećoj mjeri odgovarati propisanom Normativu, unatoč različitim prostornim i kadrovskim uvjetima, a krajnji cilj ove mjere je da u narednih nekoliko godina u svim školama osnovci mogu u školi konzumirati topli obrok, što je izuzetno važno za njihovu psihofizičku dob.”. Iako se radi o potpuno istom modelu rada kao i Grad Split članak je u pozitivnom tonu.

4. čin

Na naslovnici tiskanog izdanja Slobodne Dalmacije 05. siječnja 2023. izlazi HDZ-ova laž u obliku naslova “ŠKOLA POČINJE U PONEDJELJAK, ALI… BAREM POLA SPLITSKIH ŠKOLA NEĆE DATI DJECI OBROK” kojim se najavljuje tekst iz 2.čina.

Zaključak

Jedini način da djeca u OŠ Srinjine u ponedjeljak nemaju obrok je taj da ravnateljica koja je ujedno potpredsjednica HDZ Split namjerno ostavi djecu bez hrane kako bi na tome mogla politički parazitirati premda svi ostali ravnatelji (pa i ona sama) su potvrdili kako djecu u ponedjeljak čeka obrok.
Groteska za kraj

Jedina ustanova koja je ugrožena da tokom siječnja prestane djeci davati obroke je Centar za autizam jer HDZ i njihovo Ministarstvo znanosti i obrazovanja još uvijek im nije uplatilo sredstva za prehranu za PRVO POLUGODIŠTE!!!

Eto o takvim moralnim nulama se radi. Histeriziraju, lažu i obmanjuju tamo gdje je sve odrađeno sukladno propisima doslovno u manje od 24h otkad je Grad Split dobio uputu MZO, a djecu s autizmom ostavljaju bez sredstava za prehranu.

Sretna nam nova 2023. u kojoj nas očito očekuje stari HDZ. – objavio je na društvenim mrežama Bojan Ivošević.

POSLJEDNJE DODANO: