Projekt PlanStart još jednom uspješno povezao poduzetnike i studente

Danas je u HGK – Županijskoj komori Split svečano završen projekt PlanStart, tijekom kojeg su studenti Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu izradili poslovne planove za županijske mikro poduzetnike odabrane temeljem Javnog poziva.

Projekt PlanStart već niz godina uspješno provode HGK – Županijska komora Split i Sveučilišni odjel za stručne studije Sveučilišta u Splitu s ciljem jačeg povezivanja gospodarskog i obrazovnog sektora kroz direktnu suradnju poduzetnika i studenata.

– Ovo je sedmi put da smo proveli projekt PlanStart koji s jedne strane omogućava našim poduzetnicima dobivanje poslovnog plana, kao strateškog alata poslovanja, a s druge strane studentima pruža priliku za primjenu stečenih znanja u praksi i stjecanje dragocjenog iskustva. – poručio je predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš. Tržište rada i ljudski potencijali među temeljnim su područjima djelovanja HGK, a suradnja s obrazovnim institucijama i sveučilištima te provođenje projekata poput ovog doprinose boljoj usklađenosti obrazovnog i realnog sektora te omogućavaju mladim ljudima da što spremniji kroče na tržište rada.

Koliko i što ovaj projekt znači samim studentima istaknuo je zamjenik pročelnika Sveučilišnog odjela za stručne studije dr. sc. Marko Miletić. ‘
– Ovaj projekt je jedna lijepa priča za koju se nadamo da ćemo je u narednim godinama samo širiti i obogaćivati. Naši su studenti naš najbolji marketing, a kroz ovaj projekt i suradnju s poduzetnicima pruža im se iznimna prilika da dodatno uče iz prakse i svijeta rada. – rekao je Miletić.  

O tome kako je projekt protekao, s kakvim su se izazovima studenti suočavali i kako su ih rješavali govorila je mentorica projekta mr. sc. Ivona Jukić.

Nakon svečanog uručenja poslovnih planova poduzetnicima i certifikata studentima koji su sudjelovali u njihovoj izradi, svoja su redom pozitivna iskustva podijelili i studenti i predstavnici tvrtki. Tako se moglo čuti da su poduzetnici bili ugodno iznenađeni pristupom, temeljitošću i angažmanom studenata, kao i da studenti prepoznaju i cijene značaj ovog iskustva te da je neke među njima, koji su i prije razmišljali o poduzetništvu, ova suradnja samo dodatno učvrstila u toj namjeri. Već samim sudjelovanjem u projektu studenti su pokazali želju za napredovanjem i dodatnim učenjem, a ovo, kako su opetovano istaknuli, lijepo i korisno iskustvo samo će doprinijeti razvoju vještina budućih lidera.

POSLJEDNJE DODANO: