Dinamo: Naši čelnici više neće dolaziti na Poljud na utakmice!

Izvršni odbor Dinama u nedjelju je osudio medijske istupe četvorice bivših nogometaša zagrebačkog kluba, Igora Bišćana, Silvija Marića, Darija Šimića i Tome Šokote, te odbio njihov zahtjev za članstvom u klubu. Također, nakon izgreda na nedavnom derbiju Hajduka i Dinama, te odluke Hajduka kojom se zabranjuje izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću dolazak na Poljud, Izvršni odbor odlučio je da čelnici Dinama više neće dolaziti u Poljud na utakmice.

Šimić, Bišćan, Šokota i Marić nedavno su izjavili da u Dinamu vlada sukob interesa, netransparentnost i primitivizam, te da je za sve to odgovorno aktualno vodstvo kluba na čelu sa Zdravkom Mamićem. Istaknuli su da je njihov cilj povratak navijača na tribine i transparentnog rada u Dinamu, te demokratski izbori za vodstvo kluba po načelu “jedan član – jedan glas”.

“U svojim javnim nastupima tako su opetovano iznijeli mnoštvo neistina i uvreda na račun funkcioniranja kluba, njegovih tijela i vodećih ljudi. Pozivanjem na ulične nemire, lažnim podacima, pritiskom na državna tijela i hajkom na tijela kluba rade na rušenju najuspješnijeg nogometnog kluba u Hrvatskoj. Ovaj IO i NO sigurno neće podleći pritiscima ulice, kao niti pritiscima plasiranim kroz medije. Uvijek ćemo postupati po svojoj savjesti i zakonskim propisima, a za sve naše nekadašnje igrače vrata kluba su uvijek bila i bit će otvorena, ali samo kroz legalna tijela”, kaže se među ostalim u priopćenju sa sjednice Izvršnog odbora Dinama, te se dodaje da IO odbija zahtjev za članstvom Dariju Šimiću, Silviju Mariću i Igoru Bišćanu, dok Tomislav Šokota nije niti podnio zahtjev.

Zbog izgreda na nedavnom derbiju Hajduka i Dinama, kada se Zdravko Mamić u počasnoj loži Poljuda sukobio sa jednim članom NO Hajduka i Hajdukovom legendom Ivom Begom, Hajduk je zabranio Zdravku Mamiću dolazak na Poljud.

Zbog toga je Izvršni odbor Dinama u nedjelju odlučio da čelnici “modrih” više neće dolaziti u Poljud na utakmice “sve dok se umjetno izazvana spirala mržnje i netolerancije ne prekine”.

“Izvršni predsjednik Zdravko Mamić nikoga nije napao, nego su na njega fizički nasrnula dvojica Hajdukovih uzvanika koji su to javno priznali i čak se time ponose. Užasnuti smo napadom na našu delegaciju na Poljudu, a još više činjenicom da se neistinama i manipulacijama žrtva pretvara u napadača. Iracionalna i gotovo patološka netrpeljivost kojoj su u svečanoj Hajdukovoj loži izloženi zagrebački gosti, pa čak i oni koji su rođeni Dalmatinci, eskalira iz godine u godinu. Zato od sada niti jedan član Uprave, Izvršnog i Nadzornog odbora, te ostalih tijela Dinama neće više pratiti utakmice kao gost Hajduka iz tzv. svečane lože”, navodi se među ostalim u priopćenju sa sjednice Izvršnog odbora Dinama.

POSLJEDNJE DODANO: