Josip Klemm pušten nakon ispitivanja u tužiteljstvu

Jučer uhićeni predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata te direktor i vlasnik tvrtke “Klemm security”, Josip Klemm, jutros je ispitan u zagrebačkome Županijskom državnom odvjetništvu i u nastavku istrage branit će se sa slobode, potvrdio je njegov odvjetnik Branko Šerić.

“Ispitivanje je bilo fer i korektno. Klemm je opširno iznio svoju obranu i potkrijepio ju raznom dokumentacijom”, izjavio je Šerić Hini.

Dodao je da je nakon ispitivanja tužiteljstvo odlučilo da za Klemma neće tražiti istražni zatvor.

Policija i županijsko državno odvjetništvo sinoć su izvijestili da je Klemm jučer poslijepodne uhićen u Zagrebu zbog sumnje da se zlouporabom položaja i ovlasti okoristio za najmanje 3,2 milijuna kuna.

Zbog pomaganja u navodnim nezakonitostima osumnjičen je i 55-godišnji hrvatski državljanin, a prema pisanju medija, riječ je o Radovanu Štetiću, poznatom iz postupka protiv tzv. zločinačke organizacije, koji je navodno u bijegu.

Policija sumnja da je Klemm od početka 2005. do sredine 2007. nalagao neosnovana plaćanja sa žiro-računa svoje tvrtke na račune više drugih trgovačkih društava koja su mu izdavala račune za neobavljene usluge.

POSLJEDNJE DODANO: