Split: Osvojite ulaznice za predstavu Cosa Nostra

Festival bosanskog humora je u grad pod Marjanom doveo najbolje komedije sarajevske kazališne scene, a ogroman interes splitske publike i maksimalna popunjenost dvorane na dosadašnjim predstavama pokazatelj je koliko Split voli sarajevski humor. Organizatori su odlučili na traženje publike ponoviti najveće hitove festivala tako će u četvrtak (24. travnja) s početkom u 20 sati u Lori ponovo gostovati hit komedija Cosa Nostra koja je na prvom splitskom gostovanju bila rasprodana tri dana ranije.

Komedija sarajevske umjetničke grupe “Satyja” za sve uzraste “Cosa Nostra” je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene, Gabrijele i Marlene, u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para! Sve skupa začinjeno je izvrsnim songovima u izvedbi izvrsnih sarajevskih glumica: prvakinje Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Minke Muftić, široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih TV i filmskih projekata (Lud, zbunjen, normalan, Ženski turbofolk band…) i Elma Ahmetović, glumica Pozorišta mladih. Scenografiju za predstavu potpisuje Marijela Margeta – Hašimbegović koja dugi niz godina dizajnira scenografiju i kostime za predstave Narodnog pozorišta Sarajevo i brojne TV serije. Suradnica za dramaturgiju i režiju je diplomirana redateljica Mirela Trepanić, poznata po režiji najpopularnije i najgledanije komedije u BiH “Ja, mahaluša”.

Ulaznice su u prodaji u Music shopu Koteks i u dvorani Lora od 14 do 20 sati. Dva čitatelja Dalmacija Newsa dobit će po dvije ulaznice, samo treba što prije poslati svoje podatke na [email protected]. Naslov maila treba biti Cosa Nostra.

Dodatne informacije mogu se dobiti na 095 8008 742.

POSLJEDNJE DODANO: