STEM(AJMO) radionice održane u Trogiru za više od 40 učenika

Besplatne STEM(AJMO!) radionice, koje provodi Zajednica tehničke kulture grada Splita u suradnji s CTK Rijeka, ovoga puta su nas odvele u Trogir. Dana 11. i 12.10.2022., na jednodnevnim radionicama kriptografije, družili smo se sa više od četrdeset učenika osnovne škole Petra Berislavića u Trogiru.

Nakon upoznavanja s polaznicima radionice započeli smo sa usvajanjem metoda  kriptografije koje ćemo koristiti u radu. Nakon što su učenici usvojili sve metode, pozornost smo usmjerili na Cezarovu šifru, u sklopu koje smo izradili i vlastite kotače za (de)šifriranje. Za kraj radionice, uspomoć interaktivnog web alata za izradu kvizova – Kahoot!, provjerili smo usvojena znanja na području kriptografije. 

Navedenim radionicama te onima odrađenima u Kaštelima i Trilju (na kojima je sudjelovalo više od 85 učenika), broj sudionika STEM(AJMO!) radionica došao je do 130! To je jako veliki broj sretne djece koja su s tolikim uzbuđenjem prihvatila sadržaje jednog područja STEM-a te usvojili nova znanja i vještine za daljnji rad, kao i interes za STEM općenito! Sljedeće po rasporedu su radionice u Omišu, koje se trebaju održati sljedećeg tjedna.   

Ove radionice održavaju se u organizaciji ZTK grada Splita te su dio provedbe projekta STEM(AJMO!), a izvodi ih vanjska suradnica Bruna Kolak. Projekt ima za cilj približiti sadržaje s područja STEM-a polaznicima van Splita, kroz radionice na lokacijama: Kaštel Gomilica, Trilj, Trogir i Omiš.

Projekt STEM(AJMO!) provodi se s ciljem razvijanja kapaciteta partnerskih organizacija za provedbu programa na području popularizacije STEM-a te povećanja broja aktivnosti i sadržaja usmjerenih na popularizaciju STEM-a među djecom, mladima i građanima. Zajednica tehničke kulture grada Splita sudjeluje na navedenom projektu kao jedan od partnera nositelja projekta, Centra tehničke kulture Rijeka. Sadržaj koji se obrađuje na radionicama prilagođen je interesima, uzrastu i sposobnostima polaznika, a teorijski i praktični dijelovi se pravilno izmjenjuju kako bi učenici stekli nova znanja i vještine te kako bi ostvarili cilj samog projekta.

POSLJEDNJE DODANO: