Article

//www.dalmacijanews.hr/files/615710bf6f52df04418b45de/80

Viktorija Vuco, Ante Križan i Mladen Delić najbolji su splitski policajci!

Dodijeljene su Medalje Grada Splita.
U gradskoj vijećnici Grada Splita gradonačelnik Ivica Puljak dodijelio je javno priznanje Medalje Grada Splita policijskoj službenici Viktoriji Vuco i policijskim službenicima Anti Križanu i Mladenu Deliću.
 
Na svečanoj dodjeli javnog priznanja bio je i načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić, kao i načelnici policijskih postaja Hrvoje Boban, Ante Balov i Željko Kapetanović.
 
Gradonačelnik Grada Splita je temeljem Statuta Grada Splita donio zaključak o dodjeli javnog priznanja policijskim službenicima koji poslove obavljaju u splitskim postajama. Četvrtu godinu za redom Grad Split nagradio je policijske službenike koji su se istakli svojim radom, zalaganjem i profesionalnim odnosom prema službi i građanima.
 
Dodjelom priznanja i promocijom pozitivnog doprinosa policijske službe kvaliteti življenja u Splitu,  značajno se utječe na praktičnu povezanost svih, za svakodnevni život zajednice važnih društvenih subjekata, što policija svakako predstavlja.
 
Policijski službenik Ante Križan,  djelatnik je Prve policijske postaje Split ,  na radnom mjestu kontakt policajac. Nagrađen je zbog kvalitetnog obavljanja poslova kontakt policajca kroz koje pruža potporu zajednici, aktivno surađuje s obrazovnim ustanovama, komunalnim redarstvom i drugim institucijama te provodi ciljane mjere prevencije i zaštite rizičnih skupina.
Policijski službenik Mladen Delić u Postaji prometne policije Split policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu. Dodjeljuje mu se ''Medalja Grada Splita'' za veliku razinu profesionalnosti i stručnosti u dijelu nadzora, usmjeravanja i koordiniranja rada po poslovima prometa. Provodi edukaciju djelatnika jedinice prometne mladeži te usmjerava i prati njihov rad tijekom turističke sezone. Kontaktira i surađuje sa predstavnicima lokalne zajednice i drugim stručnim službama kroz predlaganje ciljanih mjera prevencije i sa ciljem poboljšanja postojećih prometnih rješenja. Aktivno radi na sigurnosti djece i učenika u zonama škola u gradu Splitu te na informiranju i savjetovanju javnosti po pitanju sigurnosne kulture i ponašanja u prometu.
Policijska službenica Viktorija Vuco djelatnica Druge policijske postaje Splitu na radnom mjestu vođa ophodnje, a koja obavlja poslove kontakt policajca. Nagrađena je za angažman na terenu i suradnji s građanima. Ističe se u suradnji s komunalnim redarstvom i obrazovnim ustanovama. Aktivno radi na rješavanju svih problema u kontakt rajonu te na ciljanim mjerama zaštite djece i mladih. U suradnji s kolegama iskazuje visoku razinu profesionalnosti i angažman po ukupnoj problematici područja koje pokriva.
 
Gradonačelnik Ivica Puljak čestitao je nagrađenima na osvojenim medaljama i zaželio im nastavak uspješnog rada na zadovoljstvo građana Grada Splita koje svakodnevno čuvaju i pomažu im.
 
Načelnik Slobodan Marendić naveo je kako je nagrađivanje policijskih službenika tradicija od 2016 godine, te je zadovoljan da ova tradicija nagrađivanja najboljih policajaca povodom Dana policije ima svoju budućnost. Dodjela javnog priznanja -Medalje Grada Splita policijskim službenicima,  odabranim u kategoriji – „Policajac prijatelj zajednice“, motivacija je za daljnji rad i značajan doprinos razvoju programa „Policajac u zajednici“, kojeg PU splitsko dalmatinska  provodi u suradnji s partnerima.
 
Nagrađeni policijski službenici zahvalili su se na primljenoj nagradi i zajednički istakli kako je ova nagrada motiv za još bolji i predaniji rad.
 
Svečanosti na kojoj su dodijeljene nagrade nazočili su Paško Ugrina, voditelj Odjel prevencije i Antonela Lolić, voditeljica Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću
hr Fri Oct 01 2021 14:01:46 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5f1f45ffdaf72d7a478b4583/80

Iz Udruge "Merjan" opleli po Puljku, nazvali su ga čak i šakom jada. "Ovdje se radi o revanšizmu pojedinca!"

Situaciju su opisali nikad gorom, a gradonačelnik ih, nastavljaju, ne želi primiti nego ih proslijeđuje pročelniku Vojkoviću. Ni on ih, podvlače, ne želi primiti.
Na prošloj sjednici splitskog Gradskog vijeća nije prošao prijedlog Igora Stanišića iz HGS-a da se među vijećnicima raspravlja o objektima na Marjanu. Stoga su se javili iz udruge "Merjan" govoreći kako prolazi i deveta godina u kojoj su oni na svome, ali bez rješenja.

- Obespravljeni na svome, osramoćeni putem medija, ništa gore nisu napravili nego preko milijun građana u Hrvatskoj (toliko je zahtjeva za legalizaciju podneseno, plus oni što uopće nisu podnijeli zahtjev za legalizaciju).

Iako se radi o objektima za stanovanje, u kojima žive sa svojim obiteljima, ispada da su uzurpirali tuđe. Sve jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj su iznašle rješenje za svoje sugrađane, izašli im u susret, ali ne i Split.

Unatoč mišljenju Ministarstva da se može. Unatoč što su slični legalizirani na Medvednici, Telašćici i ostalim parkovima prirode... čak i na pomorskim dobrima. Ali ne i u Splitu - napisali su. 

Situaciju su opisali nikad gorom, a gradonačelnik ih, nastavljaju, ne želi primiti nego ih proslijeđuje pročelniku Vojkoviću. Ni on ih, podvlače, ne želi primiti. 

- Ovdje se postavlja glavno pitanje da li su oni uopće građani Splita?

Izgleda da je ovdje jedini problem to što smo na svome i ne želimo platiti sve koje treba u Banovini za prenamjenu prostora kao što je napravljeno malo, po malo za sve one kuće iznad tunela u Park šumi Marjan, ali zamislite tada se Društvo Marjan nije bunilo?! (Vila Ivanišević, Vila Stupalo, Kuće Benac itd.), dvije lučice, hotel, kafići...

Neka svatko izvede svoj zaključak zašto.

Ovdje se radi o revanšizmu pojedinaca  koji se tobože bore za javni interes i puna su im usta Marjana, a iza toga stoje nečiji interesi i otvoreni pokušaji da se nas istjera sa naše djedovine, a sve to ponavljamo za javni interes građana Splita što je apsolutna neistina.

Gradonačelniče - šako jada - oštro su napisali uz dokumentaciju. 
hr Sat Oct 23 2021 17:22:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5f33f9c2daf72d17678b458c/80
Foto: Ilustracija

Nedjelja donosi sunčano vrijeme, idući tjedan meteorolozi javljaju pogoršanje

Nedjelja i ponedjeljak bit će većinom sunčani, no ujutro hladniji, na kopnu i osjetno te mjestimice i magloviti.

Pretežno sunčano mjestimice s umjerenom naoblakom, ujutro u unutrašnjosti ponegdje i maglom. Na kopnu će vjetar biti uglavnom slab, u gorju do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 0 do 5 pa je moguć mraz, a duž obale između 11 i 14 °C. 

Najviša dnevna na kopnu od 10 do 15, a duž obale i na otocima između 16 i 20 °C, navodi DHMZ u svojoj prognozi za nedjelju.

- Ako za vikend idete na put, probleme bi vam mogla stvarati jaka bura, na udare ponegdje i olujna, osobito podno Velebita. Pritom subota donosi postupan prestanak oborine i razvedravanje, ali na jugu još lokalno moguće i izraženije pljuskove s grmljavinom.

Nedjelja i ponedjeljak bit će većinom sunčani, no ujutro hladniji, na kopnu i osjetno te mjestimice i magloviti.

Od utorka opet raste vjerojatnost za nestabilnije i nešto oblačnije vrijeme, ponegdje uz malo kiše - navela je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.


hr Sat Oct 23 2021 17:04:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5dbfc8c729111caed68b4639/80
Foto: PRESS

Dalija Orešković uključila se u političku priču iz Splita: "Vice, nije to teorijska paradigma rasta trajnog propusnosti!"

Nitko u drugom gradu Hrvata ne ostaje nikome dužan pa se verbalno pridružila splitskim političarima i Orešković.
Saborska zastupnica i supredsjednica stranke Centar Dalija Orešković uključila se u političku dramu koja se odvija u Splitu. Nitko u drugom gradu Hrvata ne ostaje nikome dužan pa se verbalno pridružila splitskim političarima i Orešković.

- Puljak je u prvih šest mjesec prekršio gotovo sva načela transparentnosti pogodovanjem, namještanjem javnih natječaja i dodjelom poslova bez javnog natječaja privatnim firmama - napisao je jutros HDZ-ov Vice Mihanović.

- Što bi gospođa Dalija rekla na ovakve optužbe da je ostala na funkciji predsjednice Povjerenstva za sukob interesa? - veli Mihanović.

- Poštovani Vice Mihanović, stvar je krajnje jednostavna, nije to teorijska paradigma rasta trajnog propusnosti, stoga evo mog odgovora: Odgovornost i krivnja se utvrđuje na temelju činjenica, prikupljenih dokaza i u okviru propisanih postupaka koje provode nadležna državna tijela.

Da sam ostala na čelu Povjerenstva, na isti način i po istim kriterijima preispitivala bi se odgovornost Andreja Plenkovića i njegovih ministara kao i odgovornost Ivice Puljka, ili bilo kojeg drugog dužnosnika. Da sam ostala na čelu Povjerenstva, Vici Mihanoviću bi poručila da ne može njegova politička stranka eutanazirati rad Povjerenstva kao nezavisnog antikorupcijskog tijela, a da potom niže rangirani stranački potrčci i puleni sami, bez ikakvog znanja i temelja laprdaju gdje pogodovanja, sukoba interesa ili korupcije ima ili nema - napisala je Orešković.

hr Sat Oct 23 2021 17:01:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/608d223a6f52dfc34e8b4568/80
Foto: DalmacijaNews

Šimundić: 'Naša županija bogatija je za pet svjetskih prvaka'

Predsjednik županijske skupštine pohvalio se na Facebooku
Mate Šimundić. predsjednik županijske skupštine Splitsko-dalmatinske, čestitao je našim kick-boksačima na velikom uspjehu na svjetskom prvenstvu u Italiji. 

Hrvatska i naša županija od danas su bogatiji za novih pet svjetskih prvaka.Nevjerojatan sportski uspjeh postigli su hrvatski borci u Italiji, na svjetskom prvenstvu u kick-boksu, koji je odnedavno i olimpijski sport. Splitski klub "Pit Bull" iznjedrio je čak četiri svjetska prvaka u različitim disciplinama, a slavu vrgorskoga kluba "Sv. Jure" pronio je Nikica Radonić, koji je postao svjetski prvak u full-kontaktu.

Od srca čestitam našim sportašima i njihovim trenerima i roditeljima, i obećavam da ćemo se potruditi kako bi imali prikladne uvjete za treninge i rad.

Bravo, mladosti! 
hr Sat Oct 23 2021 16:24:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .